Šios rusiškos bulvių salotos (o gal tiksliau mišrainė) su šparaginėmis pupelėmis, žirneliais, morkomis, paprikomis, kiaušiniais ir majonezu šiek tiek primena lietuvišką baltą mišrainę, bet produktai kiek kitokie. Su saldžiarūgščiu padažu derinys gavosi tikrai labai pasiteisinęs. Rekomenduoju išmėginti jau šiandien!
Ingredientai
bulvių: 500 gramų
šparaginių pupelių: 150 gramų (šviežių arba šaldytų)
1. Iš pradžių bulves bei morkas nulupkite, supjaustykite maždaug 1,5 centimetro dydžio kubeliais.
2. Panašaus dydžio gabaliukais supjaustykite paprikas.
3. Tuomet dideliame puode užvirkite vandenį, pasūdykite, suberkite morkas bei pupeles, pavirkite apie 5 minutes. Sudėkite bulves, dar po 2 minučių - žirnelius bei dar pavirkite maždaug keletą minučių.
4. Daržoves išverskite į kiaurasamtį, perliekite su šaltu vandeniu, sudėkite į dubenį bei paliekame atvėsti.
5. Tada atskirai išsivirkite kiaušinius.
6. Kaparėlius sudėkite į daržoves, tris šaukštus kaparėlių marinato sumaišykite su majonezu ir baltojo vyno actu, pagardinkite druska ir pipirais. Išplakite bei išmaišykite su salotomis.
7. Dar pagardinkite, jei norisi, pipirais bei papuoškite virtų kiaušinių ketvirčiais. Skanaukite!
8. Rekomendacija: Daugiau bulvių salotų receptų rasite: Bulvių salotos.