Smidrų salotos su ridikėliais ir garstyčių padažu

2023-06-12 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Smidrų salotos su ridikėliais ir garstyčių padažu
Itin lengvos, traškios ir skanios salotos su smidrais ir gardžiu angliškų garstyčių padažu.

Šį kartą šias salotas gaminau su savo užaugintomsi daržovėmis. Jau antri metai, kaip galiu džiaugtis pakeltų savo lysvių derliumi. O ridikėlių su šeima suvalgėme jau antrą derlių. Pipirnės taipogi sėju tiesiai į dirvą. Ji užauga daug didesnė, nei daiginat ant palangės (šios gudrybės mane išmokė kolegė). Bet jeigu ir neturite savo augintų daržovių, tai šios salotos vis tiek pavyks puikiai. tad nieko nelaukdami imamės gamybos!

Ingredientai

    • salotų lapai: kelių
    • agurkai: 1
    • ridikėliai: 4
    • smidrai: 2
    • pipirnės / rukolos lapeliai: 1 saujelės (jeigu turite ir norisi)
    • svogūnų laiškai: kelių
    Padažui:
    • alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • angliškos garstyčios: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia daržoves ir salotas nuplaukite.
  2. 2. Tada agurką ir ridikėlius supjaustykite griežinėliais, salotų lapus suplėšykite, smidrus supjaustykite nedideliais gabaliukais, svogūnų laiškus pasmulkinkite.
  3. 3. Salotas pagardinkite pipirnės arba rukolos lapeliais, druska ir apšlakstykite padažu, sumaišytu iš alyvuogių aliejaus ir garstyčių. Patiekite ir skanaukite!
Smidrų salotos su ridikėliais ir garstyčių padažu

Marija

Paprasta, bet tikrai skanu. Gaminsiu dar. :)
Atsakyti