Pavasario salotos su lęšiais – puikus maistingumo ir skonio derinys. Šviežios salotos, traškūs ridikėliai, sultingi pomidoriukai, agurkas, alyvuogės ir subtiliai aštrus svogūnas sukuria puikų skonį. Įmaišyti lęšiai suteikia sotumo ir baltymų, todėl šios salotos idealiai tinka kaip lengvas, bet maistingas patiekalas. Viskas apjungta gardžiu padažu iš alyvuogių aliejaus, klevų sirupo, garstyčių ir citrinos sulčių, kuris suteikia salotoms švelnaus pikantiškumo ir gaivumo.
Autorės komentaras - Lęšius įprasta matyti troškiniuose ar kituose sočiuose patiekaluose, bet ne ką mažiau nustebins ir lęšių derinys su šviežiomis salotomis ir daržovėmis.
Šios salotos labai paprastos, bet skoniu gali sužavėti daugelį. Mėgstamiausia mano dalis – padažas! Jį lengvai pritaikysite ir prie kitų salotų ar patiekalų.