Morkų ir ananasų salotos su fermentiniu sūriu – tai nuostabus derinys, kuris nustebins net išrankiausią gurmaną. Šios salotos pasižymi neįprastu saldžiarūgščiu skoniu, kurį sukuria morkų saldumas, ananasų gaiva ir fermentinio sūrio sodrumas. Šis patiekalas puikiai tinka tiek kasdieniam stalui, tiek šventinėms vaišėms. Salotos yra lengvai pagaminamos, tačiau rezultatas visada džiugina. Jos gali būti patiekiamos kaip užkandis,
garnyras arba lengva vakarienė.
Galimos ingredientų alternatyvos
Jei neturite visų reikiamų ingredientų, štai keletas alternatyvų, kurios padės išlaikyti panašų skonį:
- Vietoje konservuotų ananasų galite naudoti šviežius ananasus arba konservuotas persikus.
- Fermentinį sūrį galima pakeisti kietuoju sūriu, tokiu kaip džiugas, čederis arba parmezanas.
- Jei neturite majonezo, galite naudoti grietinę, jogurtą arba jų mišinį.
- Česnaką galima pakeisti česnako milteliais (1 skiltelė = apie 1/4 šaukštelio miltelių) arba svogūnų laiškais.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Geriausiam rezultatui morkas tarkuokite prieš pat maišydami salotų ingredientus, taip jos išlaikys daugiau sulčių ir vitamino C.
- Jei norite sumažinti kalorijas, naudokite lengvą majonezą arba jogurtą.
- Salotoms suteiksite daugiau tekstūros, jei įdėsite saujelę graikinių riešutų arba saulėgrąžų sėklų.
- Prieš patiekiant, palaikykite salotas šaldytuve bent 30 minučių, kad skoniai geriau susijungtų.
- Patiekalą galima papuošti šviežiomis petražolėmis arba krapais.
Atsakinėjama į Komentarą