Krabų lazdelių salotos - užtepėlė su porais ir ikrais

2024-09-30 Autorius Vaida Stonienė - Vaidos virtuvė

Krabų lazdelių salotos - užtepėlė su porais ir ikrais
Tai paprasta ir greita užtepėlė su krabų lazdelėmis, kurią sudaro virtas smulkintas kiaušinis, pjaustytas poras, švieži krapai, krabų lazdelės ir maži ikriukai. Ši švelnaus skonio užtepėlė puikiai tinka tepti ant trapučių ar skrudintos duonos, o taip pat gali būti naudojama ruošiant vieno kąsnio užkandžius. Jūros gėrybių skonio ikrai suteikia užtepėlei subtilų sūrumą, o švieži krapai ir porai – lengvą gaivumą.

Redaktorės Vaidos komentaras - gaivi, gardi užtepėlė. Tokią užtepėlę galima valgyti vieną kaip salotas, tačiau taip pat gardu su skrudintos duonos riekele. Laukiate svečių? Užtepėle įdarykite tešlos krepšelius, papuoškite krapų šakelėmis. Taip pat galite naudoti papildomus ingredientus užtepėlei ruošti, tinka tokie priedai kaip marinuoti agurkai, avokadai, įvairios prieskoninės žolelės, česnakai, kaparėliai ar šaukštelis kreminio sūrio. 

Ingredientai

    • Kiaušinis: 1 vnt. (virtas)
    • Krapai: kelios šakelės
    • Poras: 0,25 vnt.
    • Krabų skonio lazdelės: 2 vnt.
    • Ikrai: 2 arb. š. (naudojau dirbtinius)
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį
    • Majonezas: 2 valg. š.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Virtą kiaušinį smulkiai supjaustyti ir sudėti į dubenėlį.
  2. 2. Krapus smulkiai sukapoti, porą supjaustyti mažais gabaliukais, krabų skonio lazdeles taip pat susmulkinti. Viską sudėti prie pjaustyto kiaušinio.
  3. 3. Į kiaušinių masę sudėti ir ikrus. Viską pagardinti druska ir pipirais, sudėti majonezą ir gerai išmaišyti.
Salotos su apelsinais ir vištienos kepsneliu
(1)
Graikiškos salotos su marinuota feta
(2)