1. Pirmiausia į prikaistuvį sudedame kubeliais pjaustytus pomidorus, smulkiai pjaustytą svogūną, česnako skiltelę, įberiame džiovinto raudonėlio, aitriųjų paprikų ir įpalame šlakelį alyvuogių aliejaus.
2. Tada pagardiname druska, juodaisiais pipirais ir užpilame vandeniu, kad viską apsemtų. Troškiname ant vidutinės kaitros maždaug 20-25 minutes, kol padažas sutirštės.
3. Po to išjungiame kaitrą ir sudedame plėšytus baziliko lapelius.
4. Kiaulienos šoninės juosteles apskrudiname keptuvėje ir padedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų nereikalingas riebalų perteklius.
5. Tuomet imame lėkštę, suplėšome mocarelos sūrį, užpilame pasiruošto pomidorų padažo, ant viršaus uždedame paskrudintas šoninės juosteles, apšlakstome alyvuogių aliejumi ir patiekiame su paskrudinto batono riekele. Skanaujame!
6. Pastebėjimas: Šį kartą gamindama po ranka neturėjau šviežio baziliko, tai įbėriau šiek tiek džiovinto. Skonio skirtumo nepajaučiau.
7. Patarimas: Tokias salotas galima patiekti, kaip užkandį - sudėliojame į atskirus indelius plėšytą mocarelą, pomidorų padažą, smulkintas šoninės juosteles, šviežius baziliko lapelius ir išdėliojame skrudintas batono riekeles. Tuomet tegul kiekvienas svečias susideda visus ingredientus ant skrebučio.
8. Rekomendacija: Daugiau sūrio salotų receptų rasite: Sūrio salotos.
Aldona
Va čia tai tikrai naujas patiekalas.. Dar taip nebuvau gaminusi, o skaniai gavosi. :) ačiū
Atsakyti
Rimvydas
Kaip šoninės mėgėjas pamatęs receptą tiesiog privalėjau išmėgint. Man patiko ir norėsiu gaminti. Žmona sakė, kad galima valgyti, bet nėra didelis stebuklas. :)
Atsakyti
Aldona
Atsakyti
Rimvydas
Atsakyti