Gaivios tuno salotos su avokadu ir daržovėmis

2025-02-23 Autorius NoriuNiam

Gaivios tuno salotos su avokadu ir daržovėmis
Šis lengvas ir maistingas tuno salotų receptas yra tobulas pasirinkimas tiems, kurie ieško gaivaus ir sveiko patiekalo. Ši kombinacija jungia aukštos kokybės baltymų šaltinį - tuną, su šviežiomis, traškiomis daržovėmis ir kremišku avokadu. Patiekalas puikiai tinka tiek pietums, tiek lengvai vakarienei, ypač pavasario ir vasaros sezonui. Receptas yra lengvai pritaikomas pagal individualius skonio poreikius ir puikiai papildo sveiką mitybos režimą. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Vietoje konservuoto tuno galima naudoti šviežiai keptą tuną arba rūkytą lašišą.
  • Iceberg salotas galima pakeisti romaine, rukola arba baby špinатais.
  • Violetinį svogūną galima pakeisti raudonuoju arba šalotiniais svogūnais.
  • Avokadą galima pakeisti mozzarella sūriu arba virtu kiaušiniu.
  • Alyvuogių aliejų galima pakeisti avokadų aliejumi arba sėmenų aliejumi.


Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai

 
  • Geriausia naudoti vidutinio sunokimo avokadą - jis turėtų būti minkštas, bet ne per minkštas.
  • Citrinos sultis rekomenduojama pilti tik prieš pat patiekiant.
  • Prieskonius geriau dėti po truputį ir ragauti, kad nepersūdytumėte.
  • Salotas galima paruošti iš anksto, bet avokadą supjaustyti tik prieš patiekiant.

Kalorijos
 
  • Bendras patiekalo kalorijų kiekis: 620 kcal
  • Vienos porcijos (kai patiekalas dalinamas į 3 porcijas) kalorijų kiekis: 207 kcal

Ingredientai

    • Tunas savo sultyse: 1 skardinė (185g) 
    • Iceberg salotos: 1 vidutinė galva (200g) 
    • Vyšniniai pomidorai: 200g 
    • Violetinis svogūnas: 1 vidutinis (80g) 
    • Agurkas: 1 vidutinis (100g) 
    • Avokadas: 1 prinokęs (150g) 
    • Alyvuogių aliejus: 2 šaukštai (30ml) 
    • Citrinos sultys: 1 šaukštas (15ml) 
    • Druska: pagal skonį 
    • Juodieji pipirai: pagal skonį 
    • Persiladas arba kiti prieskoniai: pagal skonį 
    • Duona arba sėklų trapučiai: pagal poreikį 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradėkite nuo salotų paruošimo - jas kruopščiai nuplaukite ir nusausinkite.
  2. 2. Suplėšykite salotas vidutinio dydžio gabaliukais ir sudėkite į didelį dubenį.
  3. 3. Vyšninius pomidorus perpjaukite pusiau, o agurką supjaustykite plonais pusžiedžiais.
  4. 4. Violetinį svogūną nulupkite ir supjaustykite itin plonais žiedais.
  5. 5. Sumaišykite paruoštas daržoves salotų dubenyje.
  6. 6. Įberkite druskos, pipirų ir kitų pasirinktų prieskonių.
  7. 7. Užpilkite alyvuogių aliejų ir švelniai išmaišykite.
  8. 8. Nupilkite skystį nuo tuno ir jį susmulkinkite į didesnius gabalėlius.
  9. 9. Avokadą perpjaukite pusiau, išimkite kauliuką, nulupkite ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais.
  10. 10. Atsargiai įmaišykite tuną ir avokadą į salotas.
  11. 11. Pašlakstykite citrinos sultimis.
  12. 12. Patiekite iškart, kol daržovės traškios ir šviežios.
Tobulos burrata salotos su keptais pomidorais
(1)
Šiltos daržovių ir lęšių salotos
(3)
Morkų salotos su imbieru
(1)