Jau esu rodžiusi kaip pagaminti žiedinių kopūstų salotas su kiaušiniais ir žiedinių kopūstų salotas su vynuogėmis. Abu tie receptai susilaukė daug Jūsų dėmesio, tad nusprendžiau parodyti kaip pagaminti dar vienas labai skanias salotas iš šio ingrediento. Šį kartą, karštos ir sočios, su lęšiais, baklažanais, kumpiu ir sūriu. Taip pat labai patinkančios mūsų šeimai. Drąsiai rekomenduoju pasigaminti! ;)
Ingredientai
žiedinių kopūstų: 1
lęšių: 1 stiklinės
baklažanų: 1
svogūnų: 1
kumpio: 100 gramų
tarkuoto "Džiugo" sūrio: 1 pakuotės
pieno: 100 mililitrų
druskos
juodųjų pipirų
sviesto: 20 gramų
alyvuogių aliejaus
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia lęšius išvirkite ir pasūdykite.
2. Žiedinį kopūstą susmulkinkite žiedynais ir maždaug 10 minučių virkite sūdytame vandenyje, į kurį įpilkite pieno (kad būtų balti ir nekartūs).
3. Baklažaną supjaustykite kubeliais ir apibarstykite druska.
4. Sudėkite ant kepimo skardos, išklotos su folija, apšlakstykite aliejumi, pipirais ir kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje 15 minučių.