Karštos ir sočios žiedinių kopūstų salotos su lęšiais ir baklažanais

2024-01-09 Autorius oSkanu.lt

Karštos ir sočios žiedinių kopūstų salotos su lęšiais ir baklažanais
Jau esu rodžiusi kaip pagaminti žiedinių kopūstų salotas su kiaušiniais ir žiedinių kopūstų salotas su vynuogėmis. Abu tie receptai susilaukė daug Jūsų dėmesio, tad nusprendžiau parodyti kaip pagaminti dar vienas labai skanias salotas iš šio ingrediento. Šį kartą, karštos ir sočios, su lęšiais, baklažanais, kumpiu ir sūriu. Taip pat labai patinkančios mūsų šeimai. Drąsiai rekomenduoju pasigaminti! ;)

Ingredientai

    • žiedinių kopūstų: 1
    • lęšių: 1 stiklinės
    • baklažanų: 1
    • svogūnų: 1
    • kumpio: 100 gramų
    • tarkuoto "Džiugo" sūrio: 1 pakuotės
    • pieno: 100 mililitrų
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • sviesto: 20 gramų
    • alyvuogių aliejaus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia lęšius išvirkite ir pasūdykite.
  2. 2. Žiedinį kopūstą susmulkinkite žiedynais ir maždaug 10 minučių virkite sūdytame vandenyje, į kurį įpilkite pieno (kad būtų balti ir nekartūs).
  3. 3. Baklažaną supjaustykite kubeliais ir apibarstykite druska.
  4. 4. Sudėkite ant kepimo skardos, išklotos su folija, apšlakstykite aliejumi, pipirais ir kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje 15 minučių.
  5. 5. Keptuvėje išlydykite gabaliuką sviesto ir įpilkite šlakelį aliejaus, apkepinkite susmulkintus svogūnus.
  6. 6. Po to sudėkite kumpio kubelius ir apkepkite.
  7. 7. Tada sudėkite išvirtus žiedinius kopūstus ir išmaišykite.
  8. 8. Perdėkite viską iš keptuvės į dubenį ir sumaišykite su lęšiais bei baklažanais.
  9. 9. Suberkite sūrį, jei reikia dar papildomai pagardinkite druska ir/ar pipirais.
  10. 10. Patiekite ir skanaukite!