Salotos su krevetėmis, pistacijomis ir avokadais

Autorius apie receptą

Man pačiai šviežios krevetės yra kažkas pasakiško. Atrodo, kad galėčiau jas valgyti ir valgyti. Gal kartais ir šiokia tokia prabanga, bet gi kartas nuo karto save palepinti būtina. Šį kartą tokios salotos, kuriose naudosime pistacijas. Nustebsite, bet jos čia idealiai tinka. Receptas, kurį norėsis kartoti dar ne vieną kartą!

Ingredientai

    • šviežios krevetės: 2 saujų
    • prinokę avokadai: 2
    • pomidorai: 2
    • špinatų lapeliai: 1 saujos
    • skrudintos pistacijos: 1 saujos
    • graikinis jogurtas: 6 valgomųjų šaukštų
    • alyvuogių aliejus: 6 valgomųjų šaukštų (+ 2 kepimui)
    • citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
    • druska
    • juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia daržoves supjaustome ir sudedame į lėkštę.
  2. 2. Įkaitiname aliejų keptuvėje.
  3. aliejus įkaitintas keptuvėje
  4. 3. Krevetes apkepame keptuvėje, tuo pačiu pagardindami druska bei juodaisiais pipirais.
  5. 4. Tada jogurtą sumaišome su aliejumi, citrinos sultimis, druska bei juodaisiais pipirais.
  6. 5. Daržoves pagardiname jogurtiniu padažu, ant viršaus sudedame keptas krevetes ir užberiame pistacijas. Skanaus!
  7. krevečių salotos su daržovėmis, pistacijomis ir avokadais
  8. 6. Pastebėjimas: Šį kartą gamindama per klaidą pamiršau nusipirkti jogurto, tad iškepusias krevetes apšlaksčiau citrinos sultimis. Prieš patiekdama ant salotų užpyliau alyvuogių aliejaus. Buvo vis tiek super skanu.

Atsiliepimai

Įdaryti kalmarai su šonine ir pievagrybiais
(1)
Krevečių salotos su keptomis daržovėmis
(1)
Aštuonkojis galicijietiškai arba pulpo a la gallega
(2)
Kuskusas su jūros gėrybėmis ir daržovėmis
(1)
Risotto su jūros gėrybėmis
(1)