Autorius apie receptą
Man asmeniškai vienos iš pačių mėgstamiausių jūros gėrybių yra midijos. Jau senokai jas gaminau namuose ir nusprendžiau, kad pats laikas pasisukioti savo virtuvėje ir pasigaminti tobulą midijų patiekalą iš visai nedaug ingredientų. O jas pagaminti tikrai paprasta. Svarbiausia šiame patiekale yra rinktis šviežias midijas, tada jis niekada nenuvils.
Aš šį patiekalą patiekiu su bagete, bet galite rinktis ir mėgstamas
bulvytes fri ar panašiai.
Galimos ingredientų alternatyvos - Jeigu neturite ar nemėgstate midijų, šį patiekalą galite ruošti su kitomis jūros gėrybėmis - krevetėmis, kalmarais ar jų mišiniu.
- Sausą baltą vyną galima pakeisti šviežiomis citrinų sultimis, sumaišytomis su vandeniu (santykiu 1:3), arba žuvies sultiniu.
- Konservuotus pomidorus galima pakeisti šviežiais, prinokusiais pomidorais (apie 400 g) ir šlakeliu pomidorų pastos dėl intensyvesnio skonio.
- Vietoje rozmarino galite naudoti šviežią baziliką, čiobrelius ar petražoles, kurios taip pat suteiks nuostabų aromatą.
- Jei nemėgstate aštraus skonio, česnaką galima sumažinti arba visai pakeisti šalotiniais svogūnais.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Renkantis midijas, atkreipkite dėmesį į jų šviežumą - gyvų midijų kriauklės turi būti sandariai užsidariusios arba užsidarančios jas palietus. Stenkitės midijas pagaminti tą pačią dieną, kai jas nusipirkote.
- Prieš gaminimą, midijas laikykite šaldytuve, įdėję į dubenį ir uždengę drėgnu rankšluosčiu. Niekada nemirkykite midijų vandenyje, nes jos gali žūti.
- Patiekalo skonis labai priklausys nuo pasirinkto vyno, todėl verta naudoti tokį vyną, kurį mielai gertumėte - nebūtinai brangų, bet kokybišką.
- Naudokite platų, negilų puodą, kad midijos išsidėstytų vienu sluoksniu ir vienodai išvirtų.
- Jei patiekalą ruošiate kompanijai, nepamirškite pastatyti atskirą indą tuščioms kriauklėms.
Atsiliepimai