Suši krepšeliai su krevetėmis

2024-11-13 Autorius justina.paliusyte

Suši krepšeliai su krevetėmis
Šis užkandis – traškūs jūrų dumblių ir ryžių krepšeliai su sultingu krevečių įdaru – puikiai tiks kaip elegantiška ir gardi užkandžių idėja. Ryžiai, subtiliai pagardinti ryžių actu, suteikia švelnų rūgštumo atspalvį, o krevečių įdaras, lengvai marinuotas aromatingame padaže, praturtina skonį. Kepti keksiukų formelėse, šie krepšeliai tampa maloniai traškūs ir kartu išlaiko kreminį įdarą, kuris švelniai kontrastuoja su jūros dumblių gaivumu.

Redaktorės Vaidos komentaras - tai puikus užkandis visiems suši mėgėjams ir tiems, kurie nori išbandyti naujus skonius. Darbo visai minimaliai, ypač jeigu pirksite jau išvalytas krevetes. O skonis tikrai nudžiugins. 

Daugiau įvairių receptų, kurie buvo įkvėpti Azijos šalių, galite rasti čia

Ingredientai

    • Krevetės:  100 g (šaldytos ar šviežios)
    • Jūros dumblių lapai: 1.5 vnt
    • Sushi ryžiai: 50 g
    • Actas ryžiams: 1 arb. š.
    Padažui:
    • Tepamas sūris: 1 arb. š.
    • Majonezas: 1 arb. š.
    • Pomidorų padažas: 1 arb. š.
    • Sojos padažas: 1 arb. š.
    • Aštraus padažas: 1 arb. š.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Ryžius išvirti pagal gamintojo nurodymus ant pakuotės. Išvirusius ryžius palikti uždengtame puode kelioms minutėms, tuomet įmaišyti ryžių actą, išmaišyti palikti pilnai atvėsti.
  2. 2. Jūrų dumblių lapus perpjauti į 4 dalis.
  3. 3. Krevetes supjaustyti norimo dydžio gabalėliais, pagardinti druska ir pipirais.
  4. 4. Dubenėlyje sumaišyti padažui skirtus ingredientus.
  5. 5. Į padažą sudėti paruoštas krevetes ir išmaišyti.
  6. 6. Ant jūros dumblių lapų dėti apie šaukštą ryžių, drėgnom rankom tolygiai paskirstyti.
  7. 7. Taip paruoštus lapukus sudėti į keksiukų kepimo formą,gerai paspausti prie dugno.
  8. 8. Ant viršaus dėti paruošto krevečių įdaro.
  9. 9. Paruoštus krepšelius dėti į iki 175 C temperatūros orkaitę ir kepti apie 15 min.
Suši krepšeliai su krevetėmis
Receptų autorė justina.paliusyte
Traškūs kalmarų žiedai su padažu
(10)
Aštuonkojis galicijietiškai arba pulpo a la gallega
(2)
Paella - Paelija su jūros gėrybėmis ir vištiena
(13)