Jūros gėrybių mėgėjams tai bus tobulas įdarytų kalmarų patiekalas. Gaminant svarbiausia kalmarų yra neperkepti, kad šie netaptų guminiai, o visa kita šiame recepte tikrai labai paprasta.
šviežiai pjaustyti petražolių česnako laiškai ir krapai: žiupsnelio
druska
malti juodieji pipirai
grietinėlė: šlakelio
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių išverdame ryžius bei supylusios į kiaurasamtį paliekame nuvarvėti vandeniui.
2. Tuomet smulkiais kubeliais supjaustome papriką bei pievagrybius.
3. Tada į dubenį sudedame virtus ryžius, papriką, pievagrybius, išspaustą česnaką, pomidorų padažą, suberiame priekonines žoleles, pagardiname druska, maltais juodaisiais pipirais bei viską išmaišome.
4. Puode užverdame vandenį, sudedame pipirus, lauro lapelius bei atšildytus kalmarus. Kai tik užvirs, verdame vis 3 minutes. Kalmarus išimame iš vandens.
5. Kalmarus įdarome su pasigamintu įdaru (tik per daug neprikemšame įdaro) bei persmeigiame mediniu iešmeliu.
7. Paskui perdedame į kepimui skirtą indą, sudedame kalmarus, užpilame porą samčių kalmaro nuoviro bei kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-25 minutes.
8. Baigiant kepti, įpilame truputį grietinėlės, permaišome, pakepame dar keletą minučių bei patiekiame. Skanaujame!
9. Rekomendacija: Daugiau kalmarų receptų rasite: Kalmarų receptai.