Krevečių ir kopūstų takai

2020-08-28 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Krevečių ir kopūstų takai
Kai kažkur skubu ir nėra daug laiko sukiotis savo mylimoje virtuvėje, labai mėgstu gaminti greitai pagaminamus patiekalus. Vienas iš tokių greitų, bet tuo pačiu labai skanių patiekalų, yra šie takai (tacos) su krevetėmis, kuriuos pamėgo absoliučiai visi mūsų šeimoje.

Nenoriu labai jų išgirti, tiesiog kviečiu pasigaminti tokių užkandžių ir nustebinti, ne tik artimuosius, bet ir užsukusius svečius!

Ingredientai

    • raudongūžiai kopūstai: 150 gramų
    • raudonieji svogūnai: 1
    • laimo sultys: iš 1 vnt.
    • medus: 1 šaukšto (naudoju "Brolių medus" produkciją)
    • mini tortilijos: 8
    • virtos krevetės: 220 gramų
    • aliejus: 1 šaukšto
    • ilgavaisiai agurkai: 0,5 (arba 2 trumpavaisiai)
    • rūkytos paprikos milteliai: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia laimo sultis sumaišykite su medumi.
  2. 2. Tuomet kopūstą susmulkinkite plonais šiaudeliais ir sumaišykite su susmulkintu svogūnu.
  3. 3. Pamaigykite rankomis, kad daržovės suminkštėtų.
  4. 4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite krevetes (kol šios pakeis spalvą), berkite rūkytą papriką ir pakepinkite dar maždaug 60 sekundžių.
  5. 5. Tortilijas pašildykite, dėkite kopūstus su svogūnais, šiaudeliais supjaustytą agurką, krevetes ir užpilkite medaus-laimo sulčių mišiniu. Lepinkitės!
  6. 6. Rekomendacija: Daugiau krevečių receptų rasite: Krevečių receptai.

Atsakinėjama į Komentarą

Krevečių karis su kokosų pienu
(1)
Pad thai su krevetėmis, ryžių makaronais ir daržovėmis
(4)