Midijos žaliojo kario padaže su kokosų pienu

2025-03-10 Autorius oSkanu.lt

Midijos žaliojo kario padaže su kokosų pienu
Tai nuostabus midijų patiekalas, kurį labai lengva pasigaminti. Nuostabus žaliojo kario padažas su kokosų pienu. Apsivalgymas garantuotas, nes midijos kokosų piene "sužiba" visai kitomis spalvomis nei įprastai. Itin rekomenduoju!

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Vietoje midijų geldelėse galite naudoti šaldytas midijas be geldelių, krevetės arba jūrų šukutes, jei ieškote alternatyvių jūros gėrybių.
  • Jei neturite jaunų svogūnėlių, galite naudoti įprastus svogūnus arba šalotus.
  • Vietoje rapsų aliejaus tinka ir kokosų aliejus, kuris suteiks dar ryškesnį egzotišką skonį.
  • Neturint "Santa Maria" Curry Paste Green, galima naudoti bet kurį kitą žaliojo kario pastos prekės ženklą arba pasigaminti patiems sumaišant žaliąsias čili pipirines, kalendrą, baziliką, citrinžolę, česnaką ir imbierą.
  • Žuvies padažą galima pakeisti sojos padažu su šiek tiek druskos.
  • Vietoje žaliųjų žirnelių ankščių galima naudoti šparaginius pupeles arba brokolius.
  • Neturint šviežios kalendros ar Tailandietiško baziliko, galite naudoti petražoles ir įprastą baziliką.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Prieš gaminimą midijas būtina kruopščiai nuplauti ir patikrinti. Jei midija yra pravira ir, ją spustelėjus, neužsidaro – ji yra nebetinkama vartoti.
  • Kad patiekalas būtų dar aromatingesnis, prieš dedant kario pastą, trumpai pakepinkite ją kartu su svogūnais, kad atsiskleistų visi prieskonių aromatai.
  • Jei mėgstate aštresnį skonį, galite padidinti žaliojo kario pastos kiekį, tačiau darykite tai atsargiai – šis karis gali būti gana aštrus.
  • Midijos verda labai greitai – jos laikomos paruoštomis, kai atsidaro geldelės. Pervirintos midijos tampa kietos ir gumuotos.
  • Patiekalą galite papildyti česnako ar imbiero, kad sukurtumėte dar intensyvesnį skonį.
  • Žaliosios citrinos sultis rekomenduojama įmaišyti pačioje pabaigoje, kad išliktų šviežias rūgštumo akcentas.

Ingredientai

    • midijos geldelėse: 1 kilogramo
    • jauni svogūnėliai: 3
    • rapsų aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • "Santa Maria" Curry Paste Green: 3 valgomųjų šaukštų
    • cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
    • laiškiniai svogūnai: 3
    • žaliųjų žirnelių ankštys: 150 gramų
    • "Santa Maria" Coconut Milk: 400 mililitrų
    • žuvies padažas: 1 valgomojo šaukšto
    • žaliosios citrinos sultys: iš 1 vnt.
    • šviežia kalendra: 0,5 ryšulėlio
    • Tailandietiškas bazilikas: 0,5 ryšulėlio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia nuplauname bei nuvalome midijas. Išmetame tas, kurios yra pažeistos arba kurios neatsidaro jas praplėtus.
  2. 2. Tada supjaustome svogūnus.
  3. 3. Pašildome aliejų didelėje keptuvėje ir pakepame svogūnus, kol jie suminkštėja.
  4. 4. Įpilame žaliosios kario pastos ir cukraus. Pamaišome.
  5. 5. Įdedame midijas ir uždengiame. Po kelių minučių pakeliame dangtį ir išmetame midijas, kurios neatsidarė.
  6. 6. Supjaustome svogūnų laiškus bei saldžiųjų žirnių ankštis perpus.
  7. 7. Po to į keptuvę įpilame kokosų pieno, žuvies padažo, svogūnų laiškų, saldžiųjų žirnių ankščių ir užverdame.
  8. 8. Viską apliejame žaliosios citrinos sultimis ir patiekiame su supjaustyta kalendra bei Tailandietišku baziliku. Lepinamės!
Tradicinės itališkos aštuonkojo salotos
(3)
Kuskusas su jūros gėrybėmis ir daržovėmis
(1)
Vištienos ir krevečių apkepėlė su daržovėmis
(4)
Aštuonkojis galicijietiškai arba pulpo a la gallega
(2)
Kokosu ir cinamonu orkaitėje užkeptos krevetės
(1)
Krevečių kokteilis su padažu
(1)