Tai nuostabus midijų patiekalas, kurį labai lengva pasigaminti. Nuostabus žaliojo kario padažas su kokosų pienu. Apsivalgymas garantuotas, nes midijos kokosų piene "sužiba" visai kitomis spalvomis nei įprastai. Itin rekomenduoju!
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje midijų geldelėse galite naudoti šaldytas midijas be geldelių, krevetės arba jūrų šukutes, jei ieškote alternatyvių jūros gėrybių.
- Jei neturite jaunų svogūnėlių, galite naudoti įprastus svogūnus arba šalotus.
- Vietoje rapsų aliejaus tinka ir kokosų aliejus, kuris suteiks dar ryškesnį egzotišką skonį.
- Neturint "Santa Maria" Curry Paste Green, galima naudoti bet kurį kitą žaliojo kario pastos prekės ženklą arba pasigaminti patiems sumaišant žaliąsias čili pipirines, kalendrą, baziliką, citrinžolę, česnaką ir imbierą.
- Žuvies padažą galima pakeisti sojos padažu su šiek tiek druskos.
- Vietoje žaliųjų žirnelių ankščių galima naudoti šparaginius pupeles arba brokolius.
- Neturint šviežios kalendros ar Tailandietiško baziliko, galite naudoti petražoles ir įprastą baziliką.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Prieš gaminimą midijas būtina kruopščiai nuplauti ir patikrinti. Jei midija yra pravira ir, ją spustelėjus, neužsidaro – ji yra nebetinkama vartoti.
- Kad patiekalas būtų dar aromatingesnis, prieš dedant kario pastą, trumpai pakepinkite ją kartu su svogūnais, kad atsiskleistų visi prieskonių aromatai.
- Jei mėgstate aštresnį skonį, galite padidinti žaliojo kario pastos kiekį, tačiau darykite tai atsargiai – šis karis gali būti gana aštrus.
- Midijos verda labai greitai – jos laikomos paruoštomis, kai atsidaro geldelės. Pervirintos midijos tampa kietos ir gumuotos.
- Patiekalą galite papildyti česnako ar imbiero, kad sukurtumėte dar intensyvesnį skonį.
- Žaliosios citrinos sultis rekomenduojama įmaišyti pačioje pabaigoje, kad išliktų šviežias rūgštumo akcentas.