Itališka pomidorų ir duonos sriuba su krevetėmis

2025-04-13 Autorius oSkanu.lt

Itališka pomidorų ir duonos sriuba su krevetėmis
Pastaruoju metu labai patraukė gaminti ką nors iš itališkos virtuvės. Ir kai kurie receptai labai pasiteisina, tad dar vienas toks itališkas receptas Jums - labai švelnaus skonio pomidorų ir duonos sriuba su krevetėmis. Pažadu, kad patiks ir Jums, nes skonis tiesiog iš fantastikos srities! 

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Jei neturite šviežių pomidorų, galite naudoti konservuotus pomidorus savo sultyse (500 g). 
  • Vietoje didelių krevečių tinka naudoti ir vidutinio dydžio krevetes (tuomet reikėtų 12-16 vienetų), arba netgi jūrų šukutes
  • Ciabatta duoną galima pakeisti fokačija arba bet kokia kita pastovėjusia balta duona, tačiau venkite naudoti saldžią duoną. 
  • Baltą vyną galima pakeisti vermutu arba tiesiog padidinti vandens kiekį ir įlašinti citrinos sulčių gaivumui. 
  • Vietoje rozmarinų tinka ir šviežias bazilikas, čiobrelis arba oreganas. 
  • Alyvuogių aliejų galima pakeisti rapsų aliejumi, nors skonis šiek tiek skirsis. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

  • Norėdami išgauti giliausią skonį, naudokite prinokusius pomidorus ir aukščiausios kokybės alyvuogių aliejų. 
  • Sriuba taps dar skanesnė, jeigu duoną prieš dedant į sriubą lengvai patrinsite česnako skiltele. 
  • Krevečių lukštų neišmeskite – jie yra puikus sultinio pagrindas. Jei norite intensyvesnio pomidorų skonio, galite įdėti šaukštą pomidorų pastos kartu su šviežiais pomidorais. 
  • Sriuba tampa dar skanesnė kitą dieną, kai skoniai susiguli, todėl galite pagaminti didesnį kiekį. 
  • Prieš patiekiant, užlašinkite šiek tiek aukščiausios kokybės alyvuogių aliejaus ir papuoškite šviežiomis žolelėmis. 

Ingredientai

    • pomidorų: 500 gramų
    • svogūnų: 1
    • pastovėjusios baltos duonos: 60 gramų (reikia itališko tipo "Ciabatta")
    • didžiųjų krevečių: 8
    • česnako: 2 skiltelių
    • rozmarinų
    • balto vyno: 200 mililitrų
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • alyvuogių aliejaus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių nuplėškite krevečių galvas bei nulupkite uodegas.
  2. 2. Pusę susmulkinto svogūno apkepkite alyvuogių aliejuje, sudėkite krevečių galvas bei uodegas.
  3. 3. Įpilkite balto vyno stiklinę bei patroškinkite, kol alkoholis išgaruos.
  4. 4. Įpilkite 400 mililitrų vandens bei virkite maždaug 20 minučių. Po to nukoškite sultinį.
  5. 5. Tuomet duonos riekes (1-2) apkepinkite orkaitėje bei supjaustykite kubeliais.
  6. 6. Tada keliuose šaukštuose aliejaus apkepkite likusį svogūną, berkite pipirų, vėliau pomidorus - nuluptus bei supjaustytus gabaliukais. Troškinkite maždaug 20 minučių.
  7. 7. Supilkite krevečių sultinį, duonos kubelius bei dar virkite 20 minučių, kol duona gerai išbrinks.
  8. 8. Krevetes apkepkite aliejuje su smulkiai sukapotu česnaku bei rozmarinu.
  9. 9. Pilkite į lėkštes pomidorų tyrę, ant viršaus dėkite krevečių bei patiekite. Mėgaukitės.:)
Austriška česnakų sriuba
(5)
Charčio su kiauliena
(6)
Trinta kreminė moliūgų sriuba su keptais avinžirniais
(2)
Trinta šampinjonų sriuba su pienu ir grietinėle
(2)