Pastaruoju metu labai patraukė gaminti ką nors iš itališkos virtuvės. Ir kai kurie receptai labai pasiteisina, tad dar vienas toks itališkas receptas Jums - labai švelnaus skonio pomidorų ir duonos sriuba su krevetėmis. Pažadu, kad patiks ir Jums, nes skonis tiesiog iš fantastikos srities!
Galimos ingredientų alternatyvos
- Jei neturite šviežių pomidorų, galite naudoti konservuotus pomidorus savo sultyse (500 g).
- Vietoje didelių krevečių tinka naudoti ir vidutinio dydžio krevetes (tuomet reikėtų 12-16 vienetų), arba netgi jūrų šukutes.
- Ciabatta duoną galima pakeisti fokačija arba bet kokia kita pastovėjusia balta duona, tačiau venkite naudoti saldžią duoną.
- Baltą vyną galima pakeisti vermutu arba tiesiog padidinti vandens kiekį ir įlašinti citrinos sulčių gaivumui.
- Vietoje rozmarinų tinka ir šviežias bazilikas, čiobrelis arba oreganas.
- Alyvuogių aliejų galima pakeisti rapsų aliejumi, nors skonis šiek tiek skirsis.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Norėdami išgauti giliausią skonį, naudokite prinokusius pomidorus ir aukščiausios kokybės alyvuogių aliejų.
- Sriuba taps dar skanesnė, jeigu duoną prieš dedant į sriubą lengvai patrinsite česnako skiltele.
- Krevečių lukštų neišmeskite – jie yra puikus sultinio pagrindas. Jei norite intensyvesnio pomidorų skonio, galite įdėti šaukštą pomidorų pastos kartu su šviežiais pomidorais.
- Sriuba tampa dar skanesnė kitą dieną, kai skoniai susiguli, todėl galite pagaminti didesnį kiekį.
- Prieš patiekiant, užlašinkite šiek tiek aukščiausios kokybės alyvuogių aliejaus ir papuoškite šviežiomis žolelėmis.