Tiršta voveraičių sriuba pagal Beatą

Autorius apie receptą

Tiršta voveraičių sriuba pagal Beatą - tai šiltas, kvapnus ir jaukus patiekalas, kuris tobulai dera su vėstančiais rudens vakarais bei lietingomis dienomis. Ši sriuba ne tik puikiai sušildo, bet ir pripildo namus miško grybų aromatu, kurio taip pasiilgstame rudens sezono metu. Net jei nesate didelis grybų mėgėjas, verta paragauti šios sriubos - voveraitės švelnios, o augalinė grietinėlė suteikia patiekalui malonų kreminį skonį. Ši sriuba ne tik gardi, bet ir maistinga - ją lengvai praturtinsite, jei norėsite įtraukti dar papildomų ingredientų. Be to, patiekalas tinka tiek vegetarams, tiek tiems, kurie ieško lengvo, bet sotaus patiekalo. 

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Voveraites galima keisti pievagrybiais ar baravykais, jei jų turite daugiau po ranka.
  • Bulves galima pakeisti saldžiomis bulvėmis, jei norite šiek tiek saldesnio skonio ir daugiau maistinių skaidulų.
  • Augalinę grietinėlę galima keisti riebia grietinėle arba kokosų grietinėle veganiškam variantui.
  • Daržovių sultinį galima naudoti ir grybų sultinį, kad skonis būtų dar intensyvesnis.
  • Vietoje kvietinių miltų galima naudoti kukurūzų ar bulvių krakmolą, jei norite be glitimo varianto.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Voveraites prieš kepimą gerai nuplaukite ir nusausinkite, kad jos keptų, o ne troškintųsi.
  • Norėdami intensyvesnio skonio, voveraites galite kepinti šiek tiek ilgiau, kol jos šiek tiek apskrus.
  • Miltus būtina išmaišyti šiltame vandenyje be gumulėlių, kad sriuba būtų vientisa ir glotni.
  • Į sriubą galite įdėti šiek tiek šviežių krapų ar petražolių, kurie suteiks šviežumo pojūtį.
  • Jei norite aštresnės sriubos, galite įberti truputį aitriosios paprikos dribsnių.

Ingredientai

    • voveraitės: 1 litro
    • bulvės: 2 (vid. dydžio)
    • morkos: 1
    • svogūnai: 0,5 didelio
    • česnakas: 2 skiltelių
    • augalinė grietinėlė: 150 mililitrų
    • daržovių sultinys: 1 litro (arba grybų sultinys)
    • miltai: 1 šaukšto (tinka ir kukurūzų miltai)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia morkas ir bulves supjaustome kubeliais, o svogūną bei česnaką susmulkiname.
  2. 2. Voveraites suplėšome nedideliais gabaliukais.
  3. 3. Tuometį puodą supilame sultinį, sudedame bulves ir morkas. Verdame ant vidutinio kaitrumo ugnies.
  4. 4. Keptuvėje pakepiname svogūnus su česnakais.
  5. 5. Kai svogūnai su česnakais suminkštės, sudedame susmulkintas voveraites ir jas taipogi apkepiname.
  6. 6. Kai jau morkos ir bulvės suminkštėja, į puodą sudedame kepintas voveraites ir supilame augalinę grietinėlę.
  7. 7. Miltus sumaišome su keliais šaukštais šilto vandens. Gautą mišinį pilame į sriubą ir maišome tol, kol sriuba sutirštės.
  8. 8. Pagardiname pagal savo skonį druska ir šviežiai maltais pipirais.
  9. 9. Patiekiame ir skanaujame!

Atsiliepimai

Aštri ėrienos sriuba su perlinėmis kruopomis
(3)
Keptų pomidorų ir pupelių sriuba su ančiuviais
(1)
Chašlama su kiauliena
(6)
Trinta brokolių - špinatų sriuba
(3)
Pomidorų sriuba su pupelėmis
(2)
Itališka daržovių sriuba su sūrio virtinukais
(1)
Raudonųjų lęšių sriuba su morkomis
(4)
Daržovių sriuba su kariu, sultiniu ir kokosų pienu
(1)