Kaimiška zacirka - pieniška leistinukų sriuba

Autorius apie receptą

Kaimiška zacirka, taip mūsų krašte yra vadinama pieniška leistinukų sriuba. Vaikystėje ganėtinai dažnai man ją išvirdavo mama vakarienei. Kartais ją paruošdavo net mano močiutė. Kleckiukus ji ruošdavo per burokinę tarką, o aš pati net įsigijau formą leistinukams gaminti. Prisiminusi vaikystę ir prisiminusi faktą, kad turiu šią formą, nusprendžiau savo šeimai pagaminti itin skanią, paprastą pienišką sriuba vakarienei. Šeima liko patenkinta. Tikiuosi, kad ir Jums dabar priminsiu labai skanų patiekalą, kurį pasigaminsite kartu su manimi!:)

Ingredientai

    • kiaušiniai: 2
    • miltai: 4 valgomųjų šaukštų
    • druska: žiupsnelio
    • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
    • pienas: 500 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kiaušinius išplakite su žiupsneliu druskos.
  2. 2. Tada suberkite miltus ir masę gerai išmaišykite.
  3. 3. Tuomet į pasūdytą, verdantį vandenį per formą arbą burokinę tarką, suleiskite kleckiukus. Pavirkite maždaug 8-10 minučių.
  4. 4. Po to į sriubą įdėkite sviesto, supilkite pieną. Užvirkite.
  5. 5. Patiekite ir skanaukite! ;)
  6. zacirka - pieniška leistinukų sriuba
  7. 6. Rekomendacija: Daugiau sriubų receptų rasite: Sriubos.

Atsiliepimai

Laimutė

Prisimenu nuo vaikystės super
Atsakyti

Albina

Aš niekada nededu sviesto, o verdu ne vien vandenyje. Maždaug per pusę vandens ir pieno. Žiūrint koks pieno riebumas. O prieš valgant dar įpilu pieno.
Atsakyti
Raudonųjų lęšių sriuba su morkomis
(4)
Ultra kreminė tiršta brokolių ir žaliųjų lęšių sriuba 🥦
(1)
Trinta keptų sviestinių moliūgų sriuba su grietinėle
(1)
Turkiška raudonųjų lęšių sriuba
(2)
Trinta brokolių sriuba su kokosų pienu ir krevetėmis
(4)