Autorius apie receptą
Tokia trinta morkų sriuba kitiems gal ir nebus naujiena, bet aš pati gaminau ją tikrai gaminau pirmą kartą ir likau labai sužavėta. Sriuba gaunasi kreminė ir tokia jauki, tikrai naminė. Prieskoniai kartu su česnakais bei imbieru nustebins ir šią sriubą priskirs prie kartojamų sriubų kategorijos. Ir dar... man asmeniškai ši sriuba kitą dieną dar gardesnė (tik yra didžiulė problema, kad kitai dienai ne visada jos lieka, nes šeima ją mėgsta suvalgyti iškart).
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos - Morkų vietoje galite naudoti moliūgą arba saldžiąsias bulves, arba net sumaišyti šias daržoves pusiau su morkomis.
- Vietoje daržovių sultinio tinka ir vištienos sultinys.
- Imbierą galima pakeisti citrinos žievele arba kurkuma, jei neturite šviežio imbiero.
- Kalendrą galima pakeisti petražolėmis arba krapais, jei nemėgstate kalendros specifinio skonio.
- Provanso žolelių mišinį galima pakeisti rozmarinais, čiobreliais arba tiesiog universaliu prieskonių mišiniu daržovėms.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Norint pasiekti geriausią rezultatą, verta atkreipti dėmesį į keletą patarimų:
- Morkos turėtų būti vienodo dydžio, kad kepimo metu tolygiai iškeptų.
- Jei norite dar intensyvesnio skonio, morkas galite kepti ilgiau, kol jos šiek tiek karamelizuosis.
- Sriubos tirštumas reguliuojamas sultinio kiekiu – jei mėgstate tirštesnę sriubą, pilkite mažiau sultinio.
- Norint dar kreminiškesnės tekstūros, galima įdėti šaukštą grietinėlės ar kokosų pieno.
- Sriubą galima pagardinti skrudintais sėklų mišiniais (moliūgų, saulėgrąžų) arba skrudintais duonos kubeliais.
Atsiliepimai