Šalta špinatų sriuba

2020-08-09 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Šalta špinatų sriuba
Neapdorotos, šaltos sriubos yra tai, ką mūsų šeima labai mėgsta valgyti tuomet, kai lauke itin karšta.

Ši šalta špinatų sriuba gaunasi ne tik nuostabios spalvos, bet ir yra pilna vitaminų bei skonių, taip pat ji suteikia energijos.

Paruošime ją vos per kelias minutes, o jei skubate - galima įsipilti į gertuvę ir bus tarsi kokteilis. Pamėginkite, nenusivilsite! :)

Ingredientai

    • špinatų lapeliai: 200 gramų
    • avokadai: 1
    • vanduo: 150 mililitrų
    • citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
    • salieras: 1 stiebo
    • svogūnai: 1 (mažo)
    • česnakas: 1 skiltelės
    • imbiero šaknis: 1 centimetro ilgio gabaliuko
    • druska: žiupsnelio
    • malti pipirai: žiupsnelio
    • sezamo sėklos

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia į virtuvinį kombainą sudėkite špinatus, avokado minkštimą, susmulkintą saliero stiebą, svogūną, česnaką, įtarkuokite imbiero, pilkite vandenį ir sutrinkite iki vientisos masės.
  2. 2. Tada pagardinkite druska, pipirais ir citrinos sultimis.
  3. 3. Tuomet išmaišykite.
  4. 4. Pilkite į dubenėlius ir užberkite sezamų sėklomis. Štai ir viskas. Skanaukite!
  5. 5. Rekomendacija: Daugiau špinatų sriubų receptų rasite: Špinatų sriubos.
Trinta baklažanų, pomidorų ir paprikų sriuba
(1)
Kiniška žuvies sriuba su kiniškais grybais
(1)
Raudonų pupelių ir vištienos sriuba su grietinėle
(1)
Daržovių sriuba su grybais
(3)
Kokosinė daržovių sriuba su krevetėmis
(2)