Trinta daržovių sriuba su grietinėle ir kietuoju sūriu

2023-08-30 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Trinta daržovių sriuba su grietinėle ir kietuoju sūriu
Noriu Jums pasiūlyti savo labai pamiltą trintą daržovių sriubą su grietinėle ir kietuoju sūriu. Skonis tikrai fantastiškas. Nors mano šeima nėra didžiulė trintų sriubų mėgėjų, bet šią valgo su dideliu malonumu. Tad tai didžiulis pagyrimas šiai sriubai. Drąsiai rekomenduoju pasigaminti ir Jums. Nieko nebelaukiam ir imamės darbo! 

Ingredientai

    • bulvės: 2 
    • morkos: 2
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 1 skiltelės
    • porai: 1
    • cukinijos: 0,5
    • žiediniai kopūstai: 0,5
    • sultinys: 1,5 litro
    • druska: pagal skonį
    • juodieji pipirai: žiupsnio
    • smulkinti krapai: 1 valgomojo šaukšto
    • kietasis sūris: 50 gramų
    • grietinėlė: 100 mililitrų
    • sviestas: 30 gramų
    • duoniukai: patiekimui (nėra būtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia daržoves nulupkite.
  2. 2. Tada morką sutarkuokite, svogūną, česnaką ir porą pasmulkinkite.
  3. 3. Puode ištirpinkite sviestą.
  4. 4. Sudėkite smulkintas daržoves ir pakepinkite, kol pasklis nuostabus aromatas.
  5. 5. Cukiniją sutarkuokite, žiedinį kopūstą supjaustykite žiedais, o bulves supjaustykite kubeliais.
  6. 6. Suberkite į puodą. Užpilkite sultiniu ir sudėkite prieskonius. Virkite maždaug 20 minučių.
  7. 7. Po to sriubą susmulkinkite maisto smulkintuvu iki norimos konsistencijos.
  8. 8. Suberkite tarkuotą sūrį, supilkite grietinėlę ir pakaitinkite sriubą iki virimo.
  9. 9. Pilstykite į norimus dubenėlius.
  10. 10. Patiekite su duonos traškučiais ir skanaukite!
  11. 11. Rekomendacija: Daugiau daržovių sriubų receptų rasite: Daržovių sriubos.
Trinta daržovių sriuba su grietinėle ir kietuoju sūriu
Tiršta kokosų sriuba su daržovėmis ir triušiena
(4)
Aštri jūros gėrybių sriuba
(1)