Kreminė toskanietiška tortellini sriuba su džiovintais pomidorais

2024-11-28 Autorius Indrė - gaminu_sau

Kreminė toskanietiška tortellini sriuba su džiovintais pomidorais
Toskana – tai regionas Italijoje, garsėjantis savo turtinga kulinarine tradicija, kurioje dominuoja švieži ir kokybiški ingredientai. Vienas iš tokių patiekalų yra kreminė tortellini sriuba su saulėje džiovintais pomidorais. Ši sriuba sujungia subtilų tortellini skonį su sodriu grietinėlės ir džiovintų pomidorų deriniu, sukurdama nepakartojamą skonio harmoniją.

Galimos ingredientų alternatyvos:

  • Tortellini: vietoj rikotos ir špinatų įdaro galite pasirinkti tortellini su sūriu, mėsa ar grybais.
  • Grietinėlė: jei norite lengvesnės versijos, naudokite 10% riebumo grietinėlę arba augalinę grietinėlę.
  • Vištienos sultinys: vegetariškai versijai tiks daržovių sultinys.
  • Saulėje džiovinti pomidorai: juos galima pakeisti šviežiais smulkintais pomidorais.

Patiekalo gaminimo patarimai:

  • Kepant daržoves, svarbu jų neperkepti, kad išlaikytų savo tekstūrą ir skonį.
  • Prieskonius galite reguliuoti pagal savo skonį, pridėdami daugiau mėgstamų žolelių ar prieskonių.
  • Patiekdami sriubą, pabarstykite tarkuotu kietuoju sūriu ir šviežiomis petražolėmis, kad suteiktumėte papildomo skonio ir aromato.

Kalorijos:

  • Iš viso: apie 1600 kcal
  • Vienoje porcijoje: apie 400 kcal

Ingredientai

    • Paprika: 1 vnt.
    • Vyšniniai pomidoriukai: 10–15 vnt.
    • Tortellini (su rikota ir špinatais): 250 g
    • Grietinėlė: 200 ml
    • Vištienos sultinys: 500 ml
    • Alyvuogių aliejus: 1 v.š.
    • Česnako skiltelės: 3 vnt.
    • Miltai: 1 v.š.
    • Saulėje džiovinti pomidorai: 6 vnt.
    • Pomidorų pasta: 1 v.š.
    • Citrinos sultys: iš ½ citrinos
    • Prieskoniai: po mažą žiupsnelį rūkytos paprikos, džiovintų petražolių, baziliko, raudonėlio, juodųjų pipirų, česnako granulių, čiobrelio, druskos 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Įkaitinkite puode alyvuogių aliejų.
  2. 2. Sudėkite smulkintą papriką ir česnaką, kepkite kelias minutes, kol suminkštės.
  3. 3. Įberkite prieskonius, pomidorų pastą ir miltus. Nuolat maišydami, kepkite dar kelias minutes, kol miltai taps auksinės spalvos.
  4. 4. Supilkite vištienos sultinį ir gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių.
  5. 5. Įdėkite perpus perpjautus vyšninus pomidoriukus, supilkite citrinos sultis ir grietinėlę.
  6. 6. Leiskite sriubai užvirti, tuomet sumažinkite kaitrą ir virkite 10 minučių.
  7. 7. Sudėkite tortellini ir virkite, kol jie bus al dente (apie 5–7 minutes, priklausomai nuo gamintojo nurodymų).
  8. 8. Patiekdami sriubą, pabarstykite tarkuotu kietuoju sūriu ir šviežiomis petražolėmis, jei pageidaujate.
  9. 9. Santrauka: Kreminė toskanietiška tortellini sriuba su džiovintais pomidorais – tai gardus ir sotus patiekalas, puikiai tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei. Ši sriuba sujungia itališkus skonius ir aromatus, suteikdama jaukumo ir šilumos pojūtį. Lengvai pritaikydami ingredientus pagal savo skonį, galite sukurti unikalų patiekalą, kuris džiugins visą šeimą.
Kreminė toskanietiška tortellini sriuba su džiovintais pomidorais
Kreminė toskanietiška tortellini sriuba su džiovintais pomidorais
Receptų autorė gaminu_sau
Balti šaltibarščiai su česnaku
(1)
Šviežių žirnių sriuba
(5)
Pupelių sriuba su vištiena
(1)
Pievagrybių ir voveraičių sriuba
(6)