Norvegiška žuvienė su bulvėmis - Norwegian fish soup

2023-10-31 Autorius oSkanu.lt

Norvegiška žuvienė su bulvėmis - Norwegian fish soup
Šiandien noriu Jums parodyti žuvienės receptą, kurį nusižiūrėjau keliaudama po Norvegiją. Šiai sriubai reikia visiškai paprastų ingredientų, bet visi jie susijungia į vieną labai gerą skonį. Grįžusi po kelionės į Lietuvą, gaminau jau ne vieną kartą ir nei karto nenusivyliau. Tad dalinuosi šiuo fantastišku receptu ir su Jumis. Esu tikra, kad išmėginsite ir tikrai nenusivilsite. :)

Ingredientai

    • žuvies filė: ~300-500 gramų (tinka ir šaldyta)
    • bulvės: 3-4
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 3-4 skiltelių
    • sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
    • saliero stiebai: 1-2
    • druska
    • pipirai
    • žuvies prieskoniai
    • balzamiko actas: 1-2 arbatinių šaukštelių (arba citrinos sultys)
    • šviežiai smulkinti krapai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių didelėje keptuvėje išlydykite sviestą, dėkite susmulkintą svogūną, salierus, kubeliais supjaustytas bulves, įberkite druskos, pipirų, ir viską pakepinkite/patroškinkite maždaug 6-8 minutes nuolat pamaišydamos.
  2. 2. Baigdamos kepti sudėkite susmulkintą česnaką bei pakepkite dar maždaug minutę.
  3. 3. Tada į puodą pilkite 1,5-2 litrus vandens, dėkite visas daržoves bei virkite ant vidutinio kaitrumo ugnies, kol bulvės suminkštės.
  4. 4. Kai bulvės jau bus beveik išvirusios - sudėkite gabaliukais supjaustytą ir pabarstytą žuvies prieskoniais žuvį. Virkite, kol išvirs žuvis (maždaug 8-10 minučių).
  5. 5. Baigdami virti įpilkite acto arba citrinos rūgšties, prieskonių (jeigu trūksta, būtinai ragaukite).
  6. 6. Patiekdami pagardinkite susmulkintais krapais. Taip pat, jeigu norisi, galite įdėti grietinės. Skanaukite!
Daržovių sriuba su grybais
(3)
Sopa Azteca - meksikietiška tortilijų sriuba
(2)
Keptų bulvių sriuba
(1)