Šviežių daržovių sriuba (kopūstų, morkų, pomidorų, žirnelių)

2021-01-27 Autorius oSkanu.lt

Šviežių daržovių sriuba (kopūstų, morkų, pomidorų, žirnelių)
Labai skani šviežių daržovių sriuba pagaminta1 iš kopūstų, morkų, pomidorų ir žirnelių. Nuostabus patiekalas visais metų laikais, bet skaniausiai žinoma pavyksta vasaros metu, kai pats šviežių daržovių pikas Lietuvoje. 

Ingredientai

    • morkų: 2
    • svogūnų: 2
    • sviesto: 2 valgomųjų šaukštų
    • kopūstų: 800 gramų
    • vandens: 4 litrų
    • žirnių: 1 stiklinės
    • kmynų: 2 arbatinių šaukštelių
    • maltų pipirų: pagal savo skonį
    • pomidorų: 2

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia puode užverdame 2 litrus vandens.
  2. 2. Tada į įkaitintą keptuvę sudedame kubeliais supjaustytą svogūną bei morką, šiek tiek pakepiname.
  3. 3. Tuomet į puodą su vandeniu sudedame: pakepintą svogūną bei morką, susmulkintą šviežią kopūstą, kubeliais supjaustytą pomidorą.
  4. 4. Pagardiname sriubą keletu daržovių sultinio kubelių, dviem šaukšteliais maltų kmynų, žiupsneliu šviežiai maltų pipirų. Verdame maždaug 10 minučių.
  5. 5. Pridedame šviežių (tinka ir šaldyti) žirnelių ir krapų. Paviriname ant mažos ugnies dar maždaug 5 minutes.
  6. 6. Labai skanu patiekti su šaukšteliu grietinės ir juoda duona! Skanaujame!
  7. 7. Rekomendacija: Daugiau daržovių sriubų receptų rasite: Daržovių sriubos.

Atsakinėjama į Komentarą

Trinta bulvių sriuba veganiškai
(1)
Trinta kreminė moliūgų - obuolių sriuba su šonine
(2)
Pikantiška žaliųjų lęšių sriuba
(2)
Naminis Ramen su vištiena, ryžių makaronais ir pievagrybiais
(1)
Turkiška raudonųjų lęšių sriuba
(2)
Sriuba su žiediniais kopūstais
(1)