Trinta keptų moliūgų sriuba su česnaku ir žolelėmis

2023-10-30 Autorius oSkanu.lt

Trinta keptų moliūgų sriuba su česnaku ir žolelėmis
Šiandien noriu pasidalinti itin skania trinta keptų moliūgų sriuba. Jai reikia vos kelių ingredientų, tačiau jos skonis yra tiesiog fantastiškas. Mes savo šeimoje ją tikrai labai pamėgome ir dabar dažnai pasigaminame. Rekomenduoju šį fantastišką receptą šiandien išmėginti ir Jums! :) 

Ingredientai

    • moliūgas: 1-1,5 kilogramo
    • česnakas: 3-4 skiltelių (supjaustytų griežinėliais)
    • natūralus vištienos sultinys: 1 litro
    • šviežios arba džiovintos žolelės (papuošimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių moliųgą nulupame, išimame sėkliukes, supjaustome gabaliukais (maždaug 4 centimetrų dydžio).
  2. 2. Tuomet moliūgo gabaliukus sudedame į kepimo skardą, išklotą su kepimo popieriumi. Kepame 180-200 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 15 minučių (kol suminkštėja, bet neapskrunda iki rudumo). Prieš kepimo pabaigą, ant moliūgo gabalėlių pabarstome griežinėliais supjaustytą česnaką bei paliekame dar maždaug 5 minutes pakepti.
  3. 3. Tuo tarpu, kol kepa, paruošiame vištienos sultinį, visiškai užteks 1 litro.
  4. 4. Iškeptus moliūgo gabalėlius kartu su česnako griežinėliais sudedame į verdantį sultinį bei paliekame virti keletą minučių, kol moliūgo gabaliukai vos ne patys išsileidžia (patampa labai minkšti).
  5. 5. Po to sultinio perteklių nupilame (čia jau pagal savo poreikį, priklausomai nuo to, kokios sriubos norisi: skystesnės ar tirštesnės). Smulkintuvu (blenderiu) visą puode esantį turinį sutriname iki tirštos vientisos masės nepalikdamos jokių gabalėlių.
  6. 6. Prieš patiekdami galite paviršių pabarstyti džiovintais arba šviežiais bazilikais. Skanaujam!
  7. 7. Rekomendacija: Daugiau moliūgų sriubų receptų rasite: Moliūgų sriubos.

Atsakinėjama į Komentarą

Barščiai su ravioliais
(1)
Keto soup - kreminė brokolių ir sūrio sriuba
(2)
Aštri mėsos sriuba su kiaulienos šonkauliukais
(1)