Ar mėgstate graikiškas salotas? Aš tikrai jas labai mėgstu ir kai viename socialiniame tinkle pamačiau variantą su marinuota feta, jis mane labai sudomino, tad vakar vakarienei nusprendžiau išmėginti. Nes ne tik atrodė gražiai, bet ir skambėjo labai skaniai. Ar patiko? Tikrai labai patiko toks paruošimo variantas ir ateityje bus kartojamas. Aš šį kartą šias salotas patiekiau su šviežiai kepta Focaccia duonele, kuri čia labai tiko. O taurė Chardonay vyno tiesiog čia privalėjo būti. Rekomenduoju ir Jums!
Ingredientai
fetos sūrio: 100 gramų
baziliko: 1 arbatinio šaukštelio
raudonėlio: 1 arbatinio šaukštelio
čili pipirų dribsnių
alyvuogių aliejaus
citrinos sulčių: 1 valgomojo šaukšto
šviežiai maltų juodųjų pipirų
ilgavaisių agurkų: 0,5
raudonųjų paprikų: 0,5
pomidorų: 2
kalamata vynuogių: 8
Recepto paruošimas
1. Pradžioje feta sūrį gausiai apiberkite prieskoninėmis žolelėmis ir čili dribsniais.
2. Užpilkite gausiai alyvuogių aliejumi ir palikite pasimarinuoti, kol ruošite daržoves.
3. Tada susipjaustykite nedideliais kubeliais paprikas, agurkus, pomidorus.
4. Įdėkite alyvuogių ir pasimarinavusios fetos kubelių.