Jau minėjau, kad pastaruoju metu stengiuosi įtraukti avinžirnius kuo dažniau į mūsų šeimos mitybos racioną. Ir visai neseniai draugė papasakojo apie šias salotas, tad pasigaminau. Ir galiu pasakyti, kad labai patiko. Tikrai bus gaminamos dažnai. Pamėginkite ir Jūs!
1. Pradžioje baklažanus supjaustykite pusžiedžiais, pabarstykite druska, po 10 minučių nusausinkite popierine servetėle.
2. Apvoliokite kukurūzų miltuose bei kepkite keptuvėje, gausiai įpylusios aliejaus. Apverskite tik vieną kartą, ir tik kada gerai apskrus.
3. Avinžirnius nukoškite bei gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
4. Tada salotas nuplaukite, pomidorus pasmulkinkite. Pašlakstykite padažu iš alyvuogių aliejaus, balzaminio acto, citrinos sulčių bei druskos.
5. Ant salotų lapų dėkite keptus baklažanus. Avinžirnius aš irgi apskrudinau toje pačioje keptuvėje nuo baklažanų, kurioje buvo truputį likę kukurūzų miltų. Gavosi traškūs bei šilti. Labai gardu.