Šis indiškas vištienos troškinys su avinžirniais gaunasi visai neaštrus. Jeigu norisi, kad būtų aštrumo, nepagailime šviežiai maltų juodųjų pipirų bei įberiame papildomai aitriosios paprikos prieskonių.
kuminas: žiupsnio (arba arba paprasti lietuviški kmynai)
ciberžolė: 1 arbatinio šaukštelio (arba kario prieskonių 1 šaukštas)
imbieras: 1 arbatinio šaukštelio
šviežiai malti juodieji pipirai
druska
lauro lapai: 1
saliero lapeliai (neprivaloma)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia užmerkite avinžirnius iš vakaro.
2. Per naktį išmirkytus avinžirnius virkite maždaug 35 minutes.
3. Tuomet nupilkite vandenį bei palikite juos kurį laiką pastovėti.
4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
5. Apkepinkite susmulkintą svogūną bei česnaką.
6. Suberkite kuminą (arba kmynus) bei paskrudinkite apie 60 sekundžių.
7. Tada sudėkite kubeliais supjaustytą vištienos filė. Apkepinkite vištieną iš visų pusių. Berkite ciberžolės arba kario ir imbiero, išmaišykite.
8. Po to suberkite avinžirnius, supilkite pomidorų tyrę, įmeskite lauro lapelį, saliero lapelių, pabarstykite druska bei šviežiai maltais pipirais.
9. Troškinkite ant silpnos ugnies maždaug 15-20 minučių. Paragaukite, ar netrūksta druskos bei pipirų, jei viskas gerai - patiekite gilesnėse lėkštėse su virtais ryžiais, kuskusu ar kt. Skanaukite!
Mingailė
Naudingas
(0)
Super skaniai gavosi, nuostabiai su vyru pavakarieniavome.
Atsakyti
Saulytė
Naudingas
(0)
Troškinys be lašelio vandens, nes recepte jis nepaminėtas?
Atsakyti
Mingailė
Atsakyti
Saulytė
Atsakyti