Makaronai (spagečiai) su jūros gėrybėmis ir grietinėle

2025-03-11 Autorius oSkanu.lt

Makaronai (spagečiai) su jūros gėrybėmis ir grietinėle
Makaronai su jūros gėrybėmis ir grietinėle – tai tobulas pasirinkimas tiems, kurie mėgsta gurmaniškus ir greitai paruošiamus patiekalus. Šis itališko stiliaus patiekalas su švelniu jūros prieskoniu suteiks jūsų vakarienei elegancijos ir prabangos. Harmoningas jūros gėrybių ir kreminės grietinėlės derinys sukuria nepakartojamą skonį, kuris nepaliks abejingų nei jūsų šeimos narių, nei svečių. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Vietoje spagečių galite naudoti įvairias kitas makaronų rūšis: linguine, tagliatelle, penne ar farfalle.
  • Jei neturite šviežių krevečių, galite naudoti šaldytas (prieš tai jas atšildykite ir nusausinkite).
  • Vietoje kalmarų galite naudoti midijas ar jūros šukutes.
  • Jei neturite aštuonkojo čiuptuvų, juos galima tiesiog praleisti arba pakeisti papildoma porcija krevečių ar kalmarų.
  • Grietinėlę galima pakeisti kokosų pienu (gaunamas egzotiškesnis skonis) arba riešutų grietinėle.
  • Papildomai galite įdėti baltojo vyno (50 ml), kuris suteiks patiekalui gaivumo.
  • Česnakus galima pakeisti šalotiniais svogūnais arba paprastais svogūnais.


Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai

 
  • Makaronus virkite al dente konsistencijos – šiek tiek kietesnius nei įprastai, nes toliau ruošiant patiekalą, jie dar suminkštės.
  • Jūros gėrybes kepkite trumpai, kad jos netaptų gumos konsistencijos.
  • Jei norite sodresnio skonio, į padažą įdėkite žiupsnelį sūrio (parmezano arba pekorino).
  • Prieš patiekiant, patiekalą galima apibarstyti šviežiomis žolelėmis: petražolėmis, krapais arba baziliku.
  • Norėdami suteikti daugiau aštrumo, galite įdėti žiupsnelį aitriųjų pipirų dribsnių.

Ingredientai

    • makaronai: 1 pakelio
    • virtos krevetės: 250 gramų
    • kalmarai: 1
    • aštuonkojo čiuptuvai: 1 (neprivaloma)
    • česnakas: 3 skiltelių
    • sviestas: 3 šaukštų
    • grietinėlė: 3 šaukštų
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradėsite nuo makaronų. Dideliame puode užvirkite vandenį, įberkite žiupsnelį druskos ir išvirkite makaronus pagal pakuotėje nurodytas instrukcijas, kol jie taps al dente konsistencijos.
  2. 2. Kol verda makaronai, paruoškite jūros gėrybes. Krevetes nuplaukite ir nusausinkite. Kalmarą supjaustykite žiedais, o aštuonkojo čiuptuvą (jei naudojate) – nedideliais gabalėliais.
  3. 3. Česnakus smulkiai sukapokite arba sutrinkite.
  4. 4. Didelėje keptuvėje ištirpinsite sviestą ant vidutinės ugnies.
  5. 5. Į išlydytą sviestą sudėsite susmulkintus česnakus ir pakepinsite apie 30 sekundžių, kol jie pasidarys kvapnūs, bet nepraras spalvos.
  6. 6. Tada į keptuvę suberkite jūros gėrybes – krevetes, kalmarą ir aštuonkojo čiuptuvus. Kepsite apie 3-4 minutes, reguliariai pamaišydami.
  7. 7. Supilkite grietinėlę į keptuvę, sumažinkite ugnį ir leiskite padažui šiek tiek sutirštėti. Jei norite skystesnio padažo, galima pilti daugiau grietinėlės nei nurodyta recepte.
  8. 8. Pagardinkite draska ir pipirais pagal skonį. Galima įdėti ir kitų prieskonių, pavyzdžiui, čiobrelių ar baziliko.
  9. 9. Leiskite padažui užvirti, tačiau ilgai nevirkite – užteks 1-2 minučių. Tada išjungsite viryklę.
  10. 10. Nuvarvinkite išvirusius makaronus, palikdami šiek tiek virimo vandens.
  11. 11. Makaronus sudėkite į keptuvę su padažu arba supilkite padažą ant makaronų, jei keptuvė per maža.
  12. 12. Atsargiai išmaišykite, kad makaronai tolygiai pasidengtų padažu. Jei padažas per tirštas, galite įpilti šiek tiek makaronų virimo vandens.
  13. 13. Patiekalą padalinkite į keturias porcijas ir patieksite lėkštėse.
  14. 14. Jei norite, apibarstykite smulkintomis šviežiomis žolelėmis ar tarkuotu parmezano sūriu.
  15. 15. Mėgausitės šiltu patiekalu!
Makaronai su tunu ir pesto
(6)
Noodles - lakštiniai makaronai su vištiena ir kinietiškuoju Pak Choi
(2)