Kalmarai baltojo vyno padaže

2020-03-08 Autorius oSkanu.lt

Kalmarai baltojo vyno padaže

Ingredientai

    • kalmarai: apie 400 gramų
    • svogūnai: 1
    • grietinė: 200 gramų
    • balto sauso vyno: 100 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Kalmarus dedame į dar šaltą vandenį ir jam užvirus verdame apie 7 minutes. Bet ne ilgiau, kad nepasidarytų tąsūs.
  2. 2. Išvirtus kalmarus supjaustome griežinėliais.
  3. supjaustyti išvirti kalmarai griežinėliais
  4. 3. Keptuvėje pakepiname supjaustytus svogūnus (man skaniausia - svieste).
  5. keptuvėje kepami svogūnai
  6. 4. Į svogūnus supilame grietinę ir vyną, sudedame kalmarus. Pakaitiname dar 5 ar daugiau minučių. Svarbiausia, kad padažas taptų skanus (įdedame prieskonių pagal skonį, nugariname vyną).
  7. 5. Rekomendacija: Daugiau kalmarų receptų rasite: Kalmarų receptai.
Feta ir pomidorais įdaryti kalmarai
(1)
Kiniškos salotos su krevetėmis ir ryžių makaronais
(1)
Ryžiai su kalmarais
(2)
Tagliatelle makaronai su midijomis
(6)
Soti žuvienė su krevetėmis
(3)
Tailandietiškai ruoštos krevetės pagal Beatą
(3)