Jūros gėrybių krepšeliai su aštriu sriracha padažu – tai puikus pasirinkimas užkandžiui ar lengviems pietums. Šis patiekalas sujungia traškią viso grūdo duoną, sultingus pomidorus, aromatingus kaparėlius ir gardžias jūros gėrybes, pagardintas pikantišku sriracha padažu. Be to, šis receptas yra universalus – nemėgstantiems jūros gėrybių, jas galima pakeisti lašiša, krabų lazdelėmis ar tunu.
Galimos ingredientų alternatyvos
Jūros gėrybės: vietoje jų galite naudoti konservuotą tuną, rūkytą lašišą ar krabų lazdeles.
Sriracha padažas: jei nemėgstate aštraus maisto, galite naudoti švelnesnį čili padažą arba pomidorų padažą.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
Stebėkite duonos krepšelių kepimo laiką, kad jie taptų traškūs, bet nesudegtų.
Jei naudojate konservuotas jūros gėrybes aliejuje, prieš dedant į krepšelius, gerai nuvarvinkite aliejų, kad patiekalas nebūtų per riebus.
2. Kiekvieną riekelę įspauskite į keksiukų formelę, suformuodami krepšelį.
3. Kepkite 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių, kol taps traškūs.
4. Paruoškite daržoves: smulkiai supjaustykite pomidoriukus ir sudėkite į dubenį.
5. Įdėkite kaparėlius, pagardinkite druska bei pipirais ir gerai išmaišykite.
6. Taip pat atskirai susmulkinkite svogūnų laiškus.
7. Paruoškite padažą: sumaišykite majonezą su sriracha padažu, kol gausite vienalytę masę.
8. Surinkite krepšelius: išimkite iškeptus duonos krepšelius iš orkaitės.
9. Kiekvieno krepšelio vidų ištepkite nedideliu kiekiu paruošto padažo.
10. Įdėkite pomidorų ir kaparėlių mišinį, jūros gėrybes ir pabarstykite svogūnų laiškais.
11. Ant viršaus užpilkite likusį padažą.
12. Santrauka: Jūros gėrybių krepšeliai su aštriu sriracha padažu – tai gardus ir lengvai paruošiamas užkandis, puikiai tinkantis tiek kasdieniam stalui, tiek šventinei progai. Traškūs duonos krepšeliai, sultingi pomidorai, aromatingi kaparėliai ir pikantiškas padažas sukuria harmoningą skonio derinį, kuris pradžiugins kiekvieną gurmaną.
Atsiliepimai