Šviežių kopūstų kotletai su manais

2019-11-05 Autorius oSkanu.lt

Šviežių kopūstų kotletai su manais
Šviežių kopūstų kotletai su manais – tai lengvas, maistingas ir puikiai subalansuotas patiekalas, idealiai tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei. Šie kotletai gaminami iš smulkiai supjaustytų kopūstų, sumaišytų su manų kruopomis, kurios suteikia patiekalui minkštumo ir švelnios tekstūros. Kopūstų kotletai yra švelnaus skonio, o manai padeda kotletams išlaikyti formą bei suteikia jiems malonų purumą.
Šie kotletai yra puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško augalinio pagrindo patiekalų arba nori įtraukti daugiau daržovių į savo racioną. Juos galima patiekti su įvairiais padažais, grietine ar šviežiomis salotomis, kad patiekalas būtų dar gardesnis ir maistingesnis.
Labai gardus patiekalas, kai norisi pasigaminti ką nors be mėsos.

Redakcijos komentaras - iš nurodytų ingredientų kiekio gaunasi maždaug 10-12 kotletų

Ingredientai

    • Baltagūžiai kopūstai: 700 g
    • Kiaušiniai: 2 vnt.
    • Svogūnai: 2 vnt. (dideli)
    • Manų kruopos: 4-5 valg. š.
    • Druska: 1 arb.š.
    • Džiovinti ar švieži žalumynai
    • Mėgstami prieskoniai: pagal skonį
    • Sviestas: 30 g
    • Saulėgrąžų aliejus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iškart prieš gaminant pilti į puodą vandenį, dėti ant ugnies ir užvirinti.
  2. 2. Baltagūžį kopūstą supjaustyti kaip įmanoma ploniau, sudėti į verdantį vandenį.
  3. 3. Virti kopūstą maždaug 7-10 min., kol bus pusiau išviręs. Jeigu kopūstas senas, jį reikia virti ilgiau.
  4. 4. Dvi stambias svogūno galvutes nulupti ir supjaustyti smulkiais kubeliais.
  5. svogūnas pjaustytas kubeliais
  6. 5. Į įkaitintą keptuvę dėti gabalėlį sviesto.
  7. sviestas keptuvėje
  8. 6. Sudėti supjaustytus svogūnus. Apkepti ant vidutinės kaitros kol taps gražiai auksiniai. Vis pamaišyti. Apkeptus svogūnus atidėti į lėkštę.
  9. kepami svogūnai keptuvėje
  10. 7. Tuomet pusiau išvirusį kopūstą dėti į kiaurasamtį, leisti nutekėti nereikalingam skysčiui.
  11. 8. Leisti kopūstui visiškai atvėsti ir skysčio likučius nuspausti rankomis.
  12. 9. Į gilų dubenį sudėti kopūstą ir atvėsusius svogūnus, įmušti du kiaušinius, berti druską, manų kruopas, žalumynus ir prieskonius (pagal savo skonį).
  13. 10. Viską gerai išmaišyti ir leiskite "faršui" pastovėti maždaug 10 minučių, kad manai išbrinktų.
  14. 11. Formuoti kotletus ir dėti į įkaitintą keptuvę, suteptą sviestu, uždengus dangčiu apkepti iš abiejų pusių iki pagels. Šie kotletai kepa itin greitai.

Marius

Neblogi kotletukai, tik mėsos reikia įdėti 🤣🤣🤣
Atsakyti

Stanislava

Tai mūsų mėgiami kopūstų kotletukai. Net labai skanu. Kepu tokius jau senokai, bet vistiek ačiū už receptuką..
Atsakyti

Ilona

Sveiki. Gal galit parašyt kokius žalumynus dėjot, kurie labiau dera. Ačiū 🙂
Atsakyti

Valentina

Kepiau anksčiau,tik su žaliu kopustu ir česnako dejau,buvo skanu🙂👍,bandysiu ir su apvirtu kopustu,ačiu🙂😉👍❤❤❤
Atsakyti

Gediminas

Viska dejau palei resepta tik dar isviriau kulsele sutryniau kartu su kopustais dar skaniau gavos
Atsakyti

Jurga

Ale moteris kaip korios juokingos taip aiskiai viskas parasyta ir dar nesupranta
Atsakyti

Ilona

Kokie žalumynai labiausei tinka kodletukams?Ačiū.
Atsakyti

Vaida

Krapai...🤗

Irena

Būtinai bandysim
Atsakyti

undefined

Bandykite Irena ir man pasakysi?

Laima

Ačiū, būtinai išbandysiu! 😉 Kiek supratau kotletus reikia kepti aliejuje, bet ne svieste.. 13. - maža klaidelė... 🤔
Atsakyti

Marija

Perskaitykit paskutinį punktą.

Onute

Jei nesate vegetarai, įmeskite saujelę faršo. super
Atsakyti

Aldona

Gaminau pirmą kartą ir labai patiko. Net vyras sakė, kad visai neblogi, nors jis neįsivaizduoja vakarienės be mėsos. :))
Atsakyti
Šviežių kopūstų kotletai su manais

Irena

Jau noriu, kepsiu. Ačiū. Įsiskaitykit atidžiau - viskas labai gerai aprašyta. .
Atsakyti

Regina

Aš kopūstus žalius sutarkuoju burokėlių tarka. Visa kita panašiai.
Atsakyti

Irena

Aš irgi taip dariau ir visai gerai gavosi

Jorė

Vegetarai iš visokių žalumynų ir daržovių gali pagaminti maistą. Mes darėm su žiediniu apvirtu kopūstu. Labai skanu

Vida

Tai tada virt nereikia, jei sutarkuoji.

Dalia

Jau einu kepti :) , aciu jums :)
Atsakyti

Alma

Būtinai išbandysiu😉
Atsakyti

?

Tai kaip ten su kopūstu? Visą virti? Supjaustytą ar kaip?
Atsakyti

Anelė

Parašyta virti kopūstą. Paskui sumaišyti su svogūnais... O tai visą kopūstą?
Atsakyti

Zina Simaityte Kiseliova

O neperskaitėt, kad jį reikua supjaustyti?

Aušra

Juk parašyta 700g. Kopūsto.

Tetulė

Paskaitykit Nr2 virti plonai supjaustytą kopūstą

Vaida

Kepu ir aš..jau senokai..tik be kiaušinio..manų kiekį gal šiek tiek padidinu (visada pilu "iš akies"). Sukimba kuo puikiausiai..bet su kiaušinuku gal skaniau..būtinai pabandysiu :)
Atsakyti

Jūratė Žemaitaitienė

Aš kepiau ir labai skanūs, sotūs.
Atsakyti

Jorė

Tas sotumas tik tam kartui. Fiziškų darbų nelabai dirbsi

Rita

Būtinai kepsiu, ačiū už receptą
Atsakyti

Stase Tumoniene

Reikės išsikepti ačiū už recepta
Atsakyti

Rita

kepu kepu ir niekaip neatsivalgau.sotu,skanu ir sveika
Atsakyti

Virginija Linkevičiūtė

Būtinai kepsiu👍
Atsakyti

Olga Mikucioniene

Įdomu, išbandysiu🤔
Atsakyti
Paprika, įdaryta kuskuso kruopomis
(1)
Trinta moliūgų ir obuolių sriuba
(1)
Tofu ir avinžirnių stir fry
(4)
Salotos su feta ir bolivine balanda
(2)