Pievagrybiai su brokoliais ir bolivinėmis balandomis

2020-08-22 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Pievagrybiai su brokoliais ir bolivinėmis balandomis
Šie pievagrybiai su brokoliais ir bolivinėmis balandomis man yra puikiausi pietūs, bet žinoma tai gali būti ir kaip skanus garnyras prie mėsos kepsnio. Taigi rinkitės ar valgysite šį patiekalą vieną, kaip pagrindinį, ar dėsite į lėkštę šalia sultingo kepsnio. 

Ingredientai

    • brokoliai:1
    • česnakas: 2 dkiltelių
    • porai: 1
    • cukinijos: 1
    • pievagrybiai: 200 gramų
    • bolivinės balandos: 3 valgomųjų šaukštų
    • aliejus: šlakelio
    • sviestas: 30 gramų
    • druska: pagal skonį
    • baltieji pipirai: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausiai bolivines balandas suberkite į verdantį, pasūdytą vandenį ir virkite maždaug 15 minučių.
  2. 2. Česnaką pasmulkinkite, porą supjaustykite žiedais, cukiniją griežinėliais, pievagrybius riekelėmis, brokolį išskirstykite žiedais.
  3. 3. Troškintuve įkaitinkite aliejų, ištirpinkite sviestą.
  4. 4. Sudėkite česnaką ir porą. Pakepinkite keletą minučių.
  5. 5. Suberkite pievagrybius. Kaitinkite, kol dalis skysčio nugaruos.
  6. 6. Sudėkite brokolį ir cukiniją. Pabarstykite druska bei pipirais. Pakepinkite kelias minutes.
  7. 7. Įmaišykite virtą bolivinę balandą. Jeigu labai norisi galite įpilti ir šiek tiek grietinėlės bei pabarstyti tarkuotu kietuoju sūriu, nors man buvo ir taip labai skanu. Skanaus!
  8. pievagrybiai su brokoliais
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau vegetariškų receptų rasite: Vegetariški patiekalai.
Veganiškas meksikietiškas dubuo su tofu ir tortilijų traškučiais
(1)
Veganiškas Mac and Cheese su moliūgų padažu
(1)