Šiandien noriu pasidalinti vienu iš mano mėgstamiausių augalinių patiekalų receptų – pupelių kepsneliais su žemės riešutų sviesto padažu. Šis patiekalas yra puikus baltymingas pasirinkimas tiems, kurie nori sumažinti mėsos vartojimą, bet nenori atsisakyti skanaus ir sotaus maisto. Pupelių kepsneliai yra traškūs iš išorės ir minkšti viduje, o riešutų sviesto padažas suteikia jiems nepakartojamą skonį su subtiliais Rytų virtuvės akcentais.
Šis receptas gimė mano virtuvėje eksperimentuojant su įvairiais ingredientais. Kaip ir daugelis mano receptų, šis taip pat yra inspiruotas internete rastų idėjų bei restoranų patiekalų, tačiau adaptuotas pagal mano skonį ir virtuvėje turimus produktus. Kepsneliai puikiai tinka ir pietums, ir vakarienei, juos galima patiekti su ryžiais, šviežiomis salotomis arba kepintomis daržovėmis.
Galimos ingredientų alternatyvos
Šiame recepte galite eksperimentuoti su įvairiais ingredientais:
- Vietoje margųjų pupelių galite naudoti juodąsias pupeles, avinžirnius arba lęšius.
- Ryžius galima pakeisti bolivine balanda, bulguru arba kuskusu.
- Jei neturite saulėgrąžų sėklų, galite naudoti moliūgų, sezamo arba kanapių sėklas.
- Avinžirnių miltus galima pakeisti grikių, ryžių arba universaliais miltais.
- Garam Masala prieskonius galima pakeisti kario milteliais arba paprasčiausiai naudoti česnako miltelius, ciberžolę ir kumino sėklas.
- Žemės riešutų sviestą padaže galima pakeisti migdolų, anakardžių arba sezamų pasta (tahini).
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Kepsnelių masę geriausia palikti šaldytuve bent 30 minučių prieš kepimą – taip kepsneliai geriau išlaikys formą.
- Jei masė per skysta, įdėkite daugiau miltų, jei per sausa – šiek tiek vandens ar daržovių sultinio.
- Kepsneliai gali būti kepami ne tik keptuvėje, bet ir orkaitėje – taip sunaudosite mažiau aliejaus.
- Padažą ruoškite tik prieš pat patiekimą, nes stovėdamas jis tirštėja.
- Likusius kepsnelius galima užšaldyti ir atšildyti vėlesniam vartojimui.