Šiltos kinva salotos su juodosiomis pupelėmis ir brokoliais

2025-03-29 Autorius oSkanu.lt

Šiltos kinva salotos su juodosiomis pupelėmis ir brokoliais
Šiltos kinvos salotos su juodosiomis pupelėmis ir brokoliais – tai tobulas vasaros patiekalas, kuris suteiks jums energijos ir neperkraus organizmo karštą dieną. Šis patiekalas jungia švelnų kinvos skonį, maistingas juodąsias pupeles ir gaivius brokolius į harmoningą derinį, kuris ne tik skaniai atrodo, bet ir suteikia visų reikalingų maistinių medžiagų. Kinva, dar žinoma kaip bolivinė balanda, yra senovinis grūdas, kuris buvo inkų civilizacijos pagrindinis maistas ir dabar pripažįstamas kaip supermaistas dėl savo aukštos maistinės vertės. Šios salotos yra greitai pagaminamos, maistingos ir puikiai tinka aktyviam gyvenimo būdui. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 


Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Kinvą visada gerai nuplaukite prieš verdant, kad pašalintumėte kartumo skonį, kurį gali suteikti natūralūs saponinai. Geriausia kinvą virti santykiu 1:2 (1 dalis kinvos, 2 dalys vandens). Daržoves troškinkite trumpai, kad jos išliktų traškios ir išsaugotų daugiau maistinių medžiagų. Jei ruošiate salotas iš anksto, laimo sultis geriausia įmaišyti tik prieš patiekiant, kad išsaugotumėte šviežią skonį. Norint sotesnio patiekalo, galite įdėti kepintų saulėgrąžų ar moliūgų sėklų. 

Ingredientai

    • Kinva (bolivinė balanda): 170 g 
    • Juodosios pupelės (virtos): 230 g 
    • Brokolis: 1/2 vnt. 
    • Morka: 1 vnt. 
    • Žaliosios pupelės: 100 g 
    • Česnakas: 2 skiltelės 
    • Augalinis sviestas arba aliejus: 1 valgomasis šaukštas 
    • Vanduo: 50 ml 
    • Druska: pagal skonį 
    • Pipirai: pagal skonį 
    • Bazilikas (džiovintas): 1 arbatinis šaukštelis 
    • Laimas: 1 vnt. 
    • Čili pipiriukas: 1 vnt. 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausiai išvirkite kinvą pagal pakuotės instrukcijas (paprastai 15-20 minučių).
  2. 2. Išvirtą kinvą nukoškite ir palikite atvėsti.
  3. 3. Kol kinva verda, paruoškite daržoves: brokolį supjaustykite žiedynais, morką susmulkinkite kubeliais, žaliąsias pupeles nuplaukite ir nukirpkite galiukus, česnaką susmulkinkite.
  4. 4. Įkaitinsite keptuvę vidutinio karščio ugnyje ir įpilkite augalinio sviesto arba aliejaus.
  5. 5. Dėsite supjaustytas morkas ir brokolius į keptuvę. Kepinkite 3-4 minutes, kol daržovės lengvai suminkštės.
  6. 6. Tuomet įpilsite šiek tiek vandens (apie 50 ml) ir uždengsite keptuvę. Leiskite daržovėms troškintis 2-3 minutes.
  7. 7. Pridėkite žaliąsias pupeles ir susmulkintą česnaką. Pagardinkite druska, pipirais ir džiovintu baziliku. Troškinsite dar 2 minutes, kol visos daržovės bus al dente.
  8. 8. Dideliame salotų dubenyje sumaišote atvėsusią kinvą, troškintų daržovių mišinį ir virtas juodąsias pupeles.
  9. 9. Išspausite laimo sultis ant salotų ir atsargiai išmaišote.
  10. 10. Patiekalą pagardinkite šviežiai supjaustytu čili pipiriuku ir, jei reikia, papildomai pabarstykite druska ir pipirais.
  11. 11. Patiekite iškart arba atvėsinkite ir laikykite šaldytuve iki 3 dienų.
Šiltos kinva salotos su juodosiomis pupelėmis ir brokoliais
Salotos su plėšyta jautiena
(1)