Morkų, brokolių, obuolių salotos su morkomis, spanguolėmis ir graikiniais riešutais

2025-03-12 Autorius oSkanu.lt

Morkų, brokolių, obuolių salotos su morkomis, spanguolėmis ir graikiniais riešutais
Šios nuostabios, spalvingos ir maistingos morkų, brokolių, obuolių salotos su spanguolėmis ir graikiniais riešutais - puikus pasirinkimas tiek kasdienėms vakarienėms, tiek šventiniam stalui. Šis patiekalas žavi savo tekstūrų bei skonių deriniu: traškūs brokoliai, saldžiarūgščiai obuoliai, švelniai saldžios morkos, gaivios spanguolės ir riešutų sodrumas sukuria nepakartojamą skonių simfoniją.

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Vietoje brokolių galite naudoti žiedinius kopūstus.
  • Majonezo mėgėjams siūloma išbandyti naminį majonezą arba pakeisti graikiniu jogurtu su trupučiu citrinos sulčių ir medaus.
  • Graikinius riešutus galima pakeisti lazdyno riešutais, migdolais arba kedro riešutais.
  • Vietoje džiovintų spanguolių tinka razinos, džiovintos vyšnios arba džiovinti abrikosai.
  • Raudonuosius svogūnus galima pakeisti šalotiniais svogūnais arba visai praleisti, jei nemėgstate aštraus skonio.
  • Obuolius galite rinktis pagal skonį – rūgštesnius (Antaniniai, Granny Smith) arba saldesnius (Gala, Red Delicious).


Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai

 
  • Brokolius rekomenduojama trumpai (1-2 minutes) apvirti verdančiame vandenyje ir iškart panardinti į ledinio vandens vonelę, taip jie išlaikys sodriai žalią spalvą ir traškumą.
  • Obuolius pjaustykite prieš pat maišant salotas, kad nepatamsėtų. Galite apšlakstyti juos citrinos sultimis.
  • Jei norite salotoms suteikti šiek tiek aštrumo, įdėkite žiupsnelį maltų juodųjų pipirų arba šviežiai tarkuoto imbiero.
  • Salotos bus dar skanesnės, jei prieš patiekiant jas palaikysite šaldytuve 30-60 minučių, kad skoniai susijungtų.
  • Džiovintas spanguoles geriausia mirkytį šiltame vandenyje apie 15 minučių, kad jos taptų minkštesnės ir sultingesnės.

Ingredientai

    • brokolių: 1
    • morkų: 1
    • raudonųjų svogūnų: 0,5
    • obuolių: 1,5
    • džiovintų spanguolių: 2 saujų
    • Graikinių riešutų: 2 saujų
    • majonezo: 2-3 šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje brokolius nuplauname, gerai nuvarviname bei ganėtinai smulkiai supjaustome.
  2. 2. Obuolius supjaustome smulkiais šiaudeliais, morkas sutarkuojame su burokine tarka.
  3. 3. Tuomet spanguoles išmirkome.
  4. 4. Svogūną smulkiai supjaustome.
  5. 5. Riešutus susmulkiname bei trumpai apskrudiname keptuvėje.
  6. 6. Galiausiai viską sumaišome su majonezu.
  7. 7. Patiekiame ir skanaujame!

Urtė

Neapsakomai skanios salotos!!! Visai šeimai labai patinka. Kiek be pagaminčiau, visada būna per mažai:)
Atsakyti
Salotos su grilio vištiena ir jogurtiniu padažu
(1)