Šios nuostabios, spalvingos ir maistingos morkų, brokolių, obuolių salotos su spanguolėmis ir graikiniais riešutais - puikus pasirinkimas tiek kasdienėms vakarienėms, tiek šventiniam stalui. Šis patiekalas žavi savo tekstūrų bei skonių deriniu: traškūs brokoliai, saldžiarūgščiai obuoliai, švelniai saldžios morkos, gaivios spanguolės ir riešutų sodrumas sukuria nepakartojamą skonių simfoniją.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje brokolių galite naudoti žiedinius kopūstus.
- Majonezo mėgėjams siūloma išbandyti naminį majonezą arba pakeisti graikiniu jogurtu su trupučiu citrinos sulčių ir medaus.
- Graikinius riešutus galima pakeisti lazdyno riešutais, migdolais arba kedro riešutais.
- Vietoje džiovintų spanguolių tinka razinos, džiovintos vyšnios arba džiovinti abrikosai.
- Raudonuosius svogūnus galima pakeisti šalotiniais svogūnais arba visai praleisti, jei nemėgstate aštraus skonio.
- Obuolius galite rinktis pagal skonį – rūgštesnius (Antaniniai, Granny Smith) arba saldesnius (Gala, Red Delicious).
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Brokolius rekomenduojama trumpai (1-2 minutes) apvirti verdančiame vandenyje ir iškart panardinti į ledinio vandens vonelę, taip jie išlaikys sodriai žalią spalvą ir traškumą.
- Obuolius pjaustykite prieš pat maišant salotas, kad nepatamsėtų. Galite apšlakstyti juos citrinos sultimis.
- Jei norite salotoms suteikti šiek tiek aštrumo, įdėkite žiupsnelį maltų juodųjų pipirų arba šviežiai tarkuoto imbiero.
- Salotos bus dar skanesnės, jei prieš patiekiant jas palaikysite šaldytuve 30-60 minučių, kad skoniai susijungtų.
- Džiovintas spanguoles geriausia mirkytį šiltame vandenyje apie 15 minučių, kad jos taptų minkštesnės ir sultingesnės.
Urtė
Atsakyti