Avinžirnių salotos su daržovėmis – tai spalvingas ir maistingas patiekalas, kuriame susijungia švelnūs avinžirniai, traškios morkos, saldi raudonoji paprika ir aromatingi krapai bei svogūnų laiškai. Fetos sūris suteikia salotoms kreminės tekstūros ir subtilaus sūrumo, o traškios moliūgų sėklos prideda malonų traškesį. Alyvuogių aliejaus ir obuolių acto padažas su česnakais, druska ir pipirais subtiliai išryškina visų ingredientų skonius, suteikdamas salotoms gaivumo ir lengvumo. Tai puikus pasirinkimas lengvam pietų patiekalui, užkandžiui ar kaip garnyras prie pagrindinio valgio.
Autorės komentaras - labai gaivios salotos, kuriose taip tinka šviežių paprikų traškumas. Ingredientų kiekius lengvai padauginkite, jeigu salotas gaminsite didesniam kiekiui žmonių. Jos gardžios ir pakankamai sočios vienos, tačiau taip pat galite papildyti salotas keptos vištienos gabalėliais.