Avinžirnių salotos su feta ir daržovėmis

2025-01-15 Autorius Vaida Bučinskienė

Avinžirnių salotos su feta ir daržovėmis
Avinžirnių salotos su daržovėmis – tai spalvingas ir maistingas patiekalas, kuriame susijungia švelnūs avinžirniai, traškios morkos, saldi raudonoji paprika ir aromatingi krapai bei svogūnų laiškai. Fetos sūris suteikia salotoms kreminės tekstūros ir subtilaus sūrumo, o traškios moliūgų sėklos prideda malonų traškesį. Alyvuogių aliejaus ir obuolių acto padažas su česnakais, druska ir pipirais subtiliai išryškina visų ingredientų skonius, suteikdamas salotoms gaivumo ir lengvumo. Tai puikus pasirinkimas lengvam pietų patiekalui, užkandžiui ar kaip garnyras prie pagrindinio valgio.

Autorės komentaras - labai gaivios salotos, kuriose taip tinka šviežių paprikų traškumas. Ingredientų kiekius lengvai padauginkite, jeigu salotas gaminsite didesniam kiekiui žmonių. Jos gardžios ir pakankamai sočios vienos, tačiau taip pat galite papildyti salotas keptos vištienos gabalėliais. 

Ingredientai

    • Avinžirniai: 240 g (svoris be skysčio, 1 skardinė konservuotų)
    • Krapai: 25 g (pakuotė)
    • Morkos: 1 vnt.
    • Raudonosios paprikos: 1 vnt.
    • Svogūnų laiškai: keli
    • Fetos sūris: 80 g
    • Moliūgų sėklos: saujelė
    Padažui:
    • Alyvuogių aliejus: 3 valg. š. 
    • Obuolių actas: 1 valg. š.
    • Česnakai: 1-2 skiltelės
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pasiruošti visus ingredientus salotoms.
  2. ingredientai
  3. 2. Avinžirnius (be skysčio) sudėti į dubenį. (Jeigu naudojami sausi avinžirniai, juos per naktį reikėtų brinkinti vandenyje ir kitą dieną, užpylus švariu vandeniu, virti apie 45-60 min. Vėliau ruošti salotas kaip nurodyta recepte).
  4. avinžirniai dubenyje
  5. 3. Krapus supjaustyti ir sudėti prie avinžirnių.
  6. pjaustyti krapai dubenyje
  7. 4. Svogūnų laiškus supjaustyti plonai ir sudėti į dubenį.
  8. pjaustyti svogūnų laiškai dubenyje
  9. 5. Morką sutarkuoti burokine tarka ir sudėti prie avinžirnių.
  10. tarkuotos morkos dubenyje
  11. 6. Papriką išvalyti ir supjaustyti gabaliukais.
  12. Avinžirnių salotos su feta ir daržovėmis
  13. 7. Fetos sūrį sutrupinti ir sudėti ant daržovių.
  14. trupinta feta dubenyje
  15. 8. Galiausiai suberti moliūgų sėklas.
  16. moliūgų sėklos dubenyje
  17. 9. Padažui į nedidelį dubenėlį pilti alyvuogių aliejų, obuolių actą, įspausti česnakų skilteles, įberti druskos ir pipirų. Gerai išmaišyti.
  18. padažas indelyje
  19. 10. Padažą supilti ant salotų, viską labai gerai išmaišyti ir patiekti.
Receptų autorė Vaida Bučinskienė
Pikantiškos salotos su namine sūdyta lašiša
(2)
Pomidorų ir artišokų salotos
(1)
Ale cezario salotos su lašiša
(2)