Žiedinių kopūstų kotletai be mėsos

2024-11-18 Autorius Jurgittos receptai

Žiedinių kopūstų kotletai be mėsos
Žiedinių kopūstų kotletai be mėsos – puikus pasirinkimas ieškantiems sveikesnių ir lengvesnių alternatyvų tradiciniams mėsos patiekalams. Šie kotletai ne tik skanūs, bet ir maistingi, turtingi skaidulomis bei vitaminais. Be to, jie tinka vegetarams ir tiems, kurie nori sumažinti mėsos vartojimą.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Kviečių sėlenos: galima pakeisti džiūvėsėliais, maltais kukurūzų dribsniais arba avižų sėlenomis.
  • Laiškiniai česnakai ir krapai: vietoj jų galima naudoti petražoles, kalendras ar kitus mėgstamus žalumynus.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Norint intensyvesnio skonio, į masę galima įdėti smulkintą česnako skiltelę arba mėgstamų prieskonių.
  • Jei masė per skysta, įdėkite daugiau sėlenų ar džiūvėsėlių, kad kotletai lengviau formuotųsi.
  • Kepant kotletus, svarbu, kad aliejus būtų gerai įkaitęs, kad jie gražiai apskrustų ir nesugertų per daug riebalų.

Kalorijos

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 600 kcal
  • Kalorijos vienoje porcijoje: apie 150 kcal 

Ingredientai

    • Žiedinis kopūstas: 1 vidutinio dydžio galvutė
    • Kiaušinis: 1 vnt.
    • Kviečių sėlenos: 6 valg. šaukštai
    • Laiškiniai česnakai: pagal skonį
    • Krapai: pagal skonį
    • Aliejus kepimui: pagal poreikį
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Žiedinį kopūstą nuplaukite ir suskirstykite į žiedynus.
  2. 2. Užvirkite pasūdytą vandenį ir sudėkite žiedinius kopūstus. Virkite apie 15 minučių, kol jie suminkštės.
  3. 3. Išvirusius žiedinius kopūstus nukoškite ir palikite atvėsti.
  4. 4. Atvėsusius žiedinius kopūstus sutrinkite trintuvu arba šakute iki vientisos masės.
  5. 5. Į masę įmuškite kiaušinį, įdėkite 3 valgomuosius šaukštus kviečių sėlenų, smulkintus laiškinius česnakus ir krapus. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
  6. 6. Gerai išmaišykite, kad visi ingredientai tolygiai pasiskirstytų.
  7. 7. Iš gautos masės formuokite nedidelius kotletukus.
  8. 8. Kiekvieną kotletuką apvoliokite likusiose 3 valgomuosiuose šaukštuose kviečių sėlenų.
  9. 9. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ant vidutinės ugnies.
  10. 10. Kepkite kotletukus iš abiejų pusių po 3–4 minutes, kol jie taps auksinės spalvos ir traškūs.
  11. 11. Iškeptus kotletukus dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų perteklinį aliejų.
  12. 12. Patiekite karštus su mėgstamu padažu ar šviežių daržovių salotomis.
  13. 13. Santrauka: Žiedinių kopūstų kotletai be mėsos – lengvai paruošiamas, skanus ir sveikas patiekalas, tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei. Šis receptas leidžia mėgautis daržovių skoniu nauju būdu, o galimos ingredientų alternatyvos suteikia galimybę eksperimentuoti ir pritaikyti receptą pagal savo skonį.

Atsakinėjama į Komentarą

Trinta veganiška keptų morkų sriuba
(3)