Morkų kotletai su pienu, kiaušiniais, manais ir džiūvėsėliais

2024-02-23 Autorius oSkanu.lt

Morkų kotletai su pienu, kiaušiniais, manais ir džiūvėsėliais
Tokie morkų kotletai yra itin nuostabus patiekalo pasirinkimas, jeigu norisi pasigaminti ką nors sveikesnio ir labai skanaus. Dėl manų kruopų panaudojimo jie įgauna sodresnį skonį. Jeigu jūsų vaikai nemėgsta morkų - labai nesijaudiname. Jie garantuotai valgys tokius kotletus ir paprašys dar vienos porcijos. Nors mano visa šeima yra tikrų tikriausi mėsaėdžiai, bet šiuo patiekalu jie neliko nusivylę ir vis kartojo, kad kartas nuo karto įprastus kotletus galima pakeisti tokiais. Tad pamėginkite pasigaminti ir Jūs! ;)

Ingredientai

    • morkų: 1 kilogramo
    • pieno: 0,5 puodelio
    • manų kruopų: 0,5 puodelio
    • džiūvėsėlių: 0,5 puodelio
    • kiaušinių: 3
    • cukraus: 1 arbatinio šaukštelio
    • augalinio aliejaus: 3 valgomųjų šaukštų
    • grietinės: pagal skonį
    • šviežių žolelių: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių nuluptas bei nuplautas morkas plonai supjaustome skiltelėmis arba šiaudeliais, sudedame į keptuvę ir užpilame karštu pienu.
  2. 2. Įpilame ten vieną šaukštą aliejaus, cukraus, druskos, uždengiame bei troškiname ant vidutinio kaitrumo ugnies.
  3. 3. Vis pamaišome, kad morkos nesudegtų.
  4. 4. Kai jau morkos beveik iškepusios, apibarstome viską manų kruopomis ir maišydamos toliau troškiname ant mažos ugnies 8-10 minučių.
  5. 5. Tuomet keptuvę su morkomis nukeliame nuo ugnies, ir sudedame į ją kiaušinių trynius, gerai išplakame bei atvėsiname.
  6. 6. Iš gautos masės formuojame kotletus, sudrėkiname juos kiaušinių baltyme bei apvoliojame džiūvėsėliuose.
  7. 7. Kepame kotletus keptuvėje su įkaitintu augaliniu aliejumi, kol jie gražiai apskrunda iš abiejų pusių.
  8. 8. Morkų kotletus patiekiam su grietinės padažu bei šviežiomis žolelėmis. Skanaujame!
Šilkinio tofu kiaušinienė
(1)