Fetos ir brokolių blyneliai

Autorius apie receptą

Fetos ir brokolių blyneliai - tai puikus pasirinkimas ieškantiems lengvo, bet sotaus ir sveiko patiekalo. Šis patiekalas sujungia švelnaus skonio brokolius su sūraus fetos sūrio akcentais, sukurdamas harmoningą skonių derinį. Traškūs iš išorės ir minkšti viduje, šie blyneliai yra puikus pasirinkimas tiek pusryčiams, tiek pietums ar vakarienei. Citrinos žievelė suteikia gaivaus aromato, o šviežios petražolės papildo patiekalą žolelių natomis. Galite juos patiekti kaip užkandį svečiams, pagrindinio patiekalo garnyrą arba kaip savarankišką vegetarišką patiekalą. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 
Reklama

  • Vietoje brokolių galite naudoti žiedinius kopūstus arba špinatų ir cukinijos mišinį, išlaikant tą patį kiekį daržovių masės.
  • Fetos sūrį galima pakeisti varške, rikotos sūriu arba mocarelos sūriu, jei norite švelnesnio skonio.
  • Jei neturite šviežių petražolių, galite naudoti krapus, baziliką arba kalendrą.
  • Vietoje grietinės tinka naudoti graikišką jogurtą, natūralų jogurtą ar maskarponės sūrį.
  • Kvietinius miltus galima pakeisti avižiniais, speltos arba avinžirnių miltais, jei norite sveikesnės alternatyvos.
  • Česnaką galima pakeisti česnako milteliais (1/4 arbatinio šaukštelio vietoj vienos skiltelės) arba svogūnų laiškais.
  • Jei nemėgstate citrinos žievelės, galite naudoti šviežio žaliojo citrinmedžio (laimo) žievelę arba apelsinų žievelę švelnesniam aromatui.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Brokolius virkite ne ilgiau kaip 3-4 minutes, kad jie išliktų traškūs ir neprarasti vertingų maistinių medžiagų.
  • Prieš maišydami ingredientus, įsitikinkite, kad brokoliai yra gerai nusausinti, kitaip blynų tešla bus per skysta.
  • Fetos sūrį geriausia trupinti rankomis, ne tarkuoti, kad išliktų tekstūra.
  • Kepant blynelius, nekraukite jų per daug į keptuvę, palikite pakankamai vietos apsukimui.
  • Blynelius apverskite tik vieną kartą, kai apatinė pusė jau gražiai apskrudusi, taip jie išliks formingi.
  • Iškeptus blynelius galima palaikyti šiltoje orkaitėje (100°C), jei norite juos patiekti visus vienu metu.
  • Tešlą galima paruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve iki 24 valandų.
  • Jei blyneliai per daug byra, įdėkite dar vieną kiaušinį arba šaukštą miltų.

Ingredientai

    • brokolių žiedynėliai: 300 gramų
    • trupintas fetos sūris: 115 gramų
    • česnakas: 2 skiltelių
    • nutarkuota citrinos žievelė: iš 0,5 vnt.
    • šviežios petražolės: 1 saujos
    • kiaušiniai: 1 (M dydžio)
    • grietinė: 1 valgomojo šaukšto
    • miltai: 35 gramų
    • druska: žiupsnelio
    • šviežiai malti juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių brokolių žiedinėlius trumpai apverdame pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Žiedinėlius sukapojaame peiliu iki nedidelių gabaliukų (galite sutrinti šakute iki pusiau vientisos masės).
  2. 2. Tuomet atvėsusią brokolių masę sumaišome su trupintu fetos sūriu, smulkiai sukapotomis česnakų skiltelėmis, sutarkuota citrinos žievele, sukapotomis petražolėmis, kiaušiniu, grietine, miltais, druska bei pipirais, kad gautųsi vientisa masė.
  3. 3. Tada keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus bei šaukštu išdėliojame nedidelius blynelius.
  4. 4. Kepame ant vidutinio kaitrumo ugnies, kol dailiai apskrus iš abiejų pusių.
  5. 5. Iškepusius blynelius nusausiname popieriniu rankšluosčiu.
  6. 6. Blynelius pašlakstome citrinų sultimis bei perdedame į lėkštę.
  7. 7. Patiekiame ir mėgaujamės! Itin skanu patiekti su graikišku jogurtu. Taip pat tinka ir grietinė! :)

Atsiliepimai