Kremiški makaronai su rikotos sūriu, pomidorų padažu ir bazilikais

2025-01-23 Autorius oSkanu.lt

Kremiški makaronai su rikotos sūriu, pomidorų padažu ir bazilikais
Makaronai su rikotos sūriu – tai patiekalas, kuris sujungia itališkos virtuvės paprastumą ir išskirtinį skonį. Šis receptas puikiai tinka tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms progoms, kai norisi nustebinti artimuosius gardžiu ir maistingu patiekalu. Rikotos sūris suteikia makaronams švelnumo, o pomidorų padažas – gaivumo ir aromato.

Galimos ingredientų alternatyvos:

  • Penne makaronus galite pakeisti fusilli, farfalle ar kitais mėgstamais makaronais.
  • Rikotos sūrį galima keisti varške ar kreminiu sūriu.
  • Parmezano sūrį galite pakeisti Grana Padano ar Pecorino Romano sūriais.
  • Šviežius pomidorus galima keisti konservuotais pomidorais savo sultyse.

Patiekalo gaminimo patarimai:

  • Norint intensyvesnio skonio, į padažą galite įdėti smulkintų aitriųjų paprikų.
  • Jei mėgstate mėsą, galite pridėti keptos vištienos ar šoninės gabalėlių.
  • Makaronus virkite iki al dente būsenos, kad jie išlaikytų savo tekstūrą ir nesuliptų.

Kalorijos:

  • Iš viso: apie 1446 kcal
  • Vienoje porcijoje: apie 723 kcal

Ingredientai

    • Penne makaronai: 120 g
    • Sviestas: 10 g
    • Švieži pomidorai: 200 g
    • Česnakas: 2 skiltelės
    • Pomidorų passata: 100 g
    • Rikotos sūris: 120 g
    • Tarkuotas parmezano sūris: 20 g
    • Švieži bazilikai: 10 g
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį
    • Malta paprika: pagal skonį
    • Čiobreliai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite smulkiais gabalėliais.
  2. 2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir pakepinkite pomidorus apie 5 minutes, kol jie suminkštės.
  3. 3. Česnaką ir baziliką smulkiai sukapokite. Sudėkite juos į keptuvę su pomidorais ir maišydami kepkite dar kelias minutes, kol pasklis malonus aromatas.
  4. 4. Tuo tarpu užvirinkite puodą vandens su žiupsneliu druskos.
  5. 5. Sudėkite penne makaronus ir virkite juos iki al dente būsenos, vadovaudamiesi pakuotės instrukcijomis.
  6. 6. Į pomidorų padažą supilkite pomidorų passatą, pagardinkite druska, pipirais, malta paprika ir čiobreliais. Troškinkite padažą ant vidutinės ugnies apie 2 minutes, kad skoniai susijungtų.
  7. 7. Sumažinkite ugnį ir į padažą įmaišykite rikotos bei tarkuotą parmezano sūrį. Maišykite, kol sūriai visiškai ištirps ir padažas taps vientisas bei kreminis.
  8. 8. Nusausinkite išvirtus makaronus ir sudėkite juos į keptuvę su padažu. Atsargiai išmaišykite, kad padažas tolygiai pasiskirstytų ant makaronų.
  9. 9. Patiekite karštus makaronus, papuoštus šviežiais baziliko lapeliais ir, jei norite, papildomai pabarstytus tarkuotu parmezano sūriu.
  10. 10. Santrauka: Šis makaronų su rikotos sūriu receptas yra puikus pasirinkimas tiek greitiems pietums, tiek vakarienei. Lengvai paruošiamas, jis džiugins savo kreminiu padažu ir subalansuotu skoniu. Be to, galite eksperimentuoti su ingredientais, pritaikydami receptą pagal savo skonį ir turimus produktus.
Soba makaronų salotos su skumbre
(1)