Pikantiški vafliai su sūriu, krapais ir svogūnų laiškais

2024-02-13 Autorius Justyna - Baltoje lėkštėje

Pikantiški vafliai su sūriu, krapais ir svogūnų laiškais
Tokie vafliai su sūriu, krapais ir svogūnų laiškais nuostabiai tiks tiek pusryčiams, tiek vakarienei, tiek su pagrindiniais patiekalais - su kepta mėsa, pievagrybiais ar šonine. 

Lygiai kaip ir su saldžiais vafliais, tai ir čia ingredientus keiskite pagal savo norus ir skonį (manau čia taip pat idealiai tinka rūkyta šoninė, ar lašiša). Eksperimentuokite! O aš šį kartą pateikiu variantą, kuris puikiai tiks vegetarams, bet patiks ne tik jiems! ;)

Ingredientai

    • miltai: 280 gramų
    • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
    • valgomoji soda: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio
    • malti juodieji pipirai: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • kiaušiniai: 2
    • raugintos pasukos: 440 mililitrų (arba kefyras ar pienas)
    • tirpintas sviestas: 80 gramų
    • kietasis fermentinis sūris: 100 gramų
    • švieži krapai: ryšulėlio
    • svogūnų laiškai: 5

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, druską bei pipirus.
  2. 2. Tuomet kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinius iki purios masės.
  3. 3. Tada supilkite raugintas pasukas, atvėsintą tirpintą sviestą ir išplakite dar kartą.
  4. 4. Plakinį supilkite į miltų mišinį ir lėtai maišykite, kol neliks sausų miltų.
  5. 5. Po to suberkite į tešlą sutarkuotą kietąjį fermentinį sūrį, smulkiai sukapotus krapus ir svogūnų laiškus. Išmaišykite, kad tolygiai pasiskirstytų tešloje.
  6. 6. Paskui kepkite vaflius įkaitintoje vaflių keptuvėje.
  7. 7. Iškepusius galite patiekti iškart arba atvėsusius ant grotelių. Skanūs tiek šilti, tiek jau atvėsę!
Pikantiški vafliai su sūriu, krapais ir svogūnų laiškais
Pikantiški vafliai su sūriu, krapais ir svogūnų laiškais
Pikantiški vafliai su sūriu, krapais ir svogūnų laiškais
Pikantiški vafliai su sūriu, krapais ir svogūnų laiškais
Šiltos Briuselio kopūstų salotos
(1)
Orkaitėje keptas kalafioras gabaliukais, su Buffalo padažu
(6)
Paprika, įdaryta kuskuso kruopomis
(1)
Cukinijų ir varškės apkepas
(7)