Daiginti kviečiai - nuostabus vitamino E bei vitamino B šaltinis. Vitaminas B yra būtinas lecitino, maitinančio žmogaus nervų sistemą, gamybai. Grūdui brinkstant ir dygstant, jame padaugėja geležies, kalcio, fosforo, magnio ir aminorūgščių. Daiginti kviečiai pagerina žarnyno veiklą, sustabilizuoja medžiagų apykaitą, pagerina imunitetą ir jaunina organizmą. Yra teigiama, kad daigintus kviečius, kaip ir visus kitus grūdus, geriausia valgyti pirmoje dienos pusėje. Būtent šiuo paros metu yra lengviausiai suvirškinami ir suskaidomi grūduose esantys sudėtingi baltymai bei angliavandeniai, taip pat įsisavinamos maistingos medžiagos. Valgomi dieną, grūdai suteiks mums didžiulį impulsą tiek psichinės, tiek ir gyvybinės energijos. Šiame vegetariškų grūdų kotletų recepte daiginti kviečiai dar yra papildyti naudinguoju chlorofilu, esančiu žalios spalvos daržovėse (brokoliuose, salieruose, žalumynuose).
Gaminant, vietoje brokolių galima dėti bet kokią kitą daržovę: kopūstą, salierą ir taip toliau.
Jeigu kepant kotletai subyrėjo, pagrindinė priežastis - per trumpai daiginti kviečiai. Nesusiformavęs gliutenas arba jo per mažai (gliutenas - kviečio proteinai - baltymai, kurie temperatūros veikiami susiriša (koaguliuoja) ir sulimpa). Tad saugiausia pirktus daigintus kviečius pamirkyti kokią parą arba daiginti patiems namie ne trumpiau kaip kokias 3 dienas. Galite orientuotis ir pagal kviečio daigelį - jis turi būti toks pakankamai aiškiai matomas. Iš kitos pusės, jeigu kviečio daigelis per ilgas, tai yra kviečiai daiginti per ilgai, kotletai taipogi gali subyrėti.
Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi ~12-14 kotletų.