Mini tortilijos su mėsa, keptos keptuvėje, yra paprastas, greitas ir labai skanus patiekalas, puikiai tinkantis vakarienei, pietums ar net šventiniam stalui. Šis patiekalas ne tik maloniai nustebins šeimos narius, bet ir leis improvizuoti su ingredientais. Plonas tortilijos sluoksnis, įdarytas aromatingu mėsos įdaru, yra tobula harmonija tarp traškumo ir minkštumo. Be to, tai puikus būdas sunaudoti likučius iš šaldytuvo.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje maltos kiaulienos galite naudoti maltą jautieną, vištieną, kalakutieną ar net sojų faršą.
- Grietinę galima pakeisti natūraliu jogurtu arba varške.
- Svogūnus galite pakeisti porais, o žalumynus – petražolėmis, krapais ar kalendra.
- Norint suteikti pikantiškumo, į faršą galima įberti smulkiai pjaustyto česnako, paprikos miltelių arba aitriųjų pipirų.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Jei tortilijos kraštai sunkiai limpa, juos galima patepti ne tik vandeniu, bet ir kiaušinio plakiniu.
- Kepimo metu naudokite nelipnią keptuvę, kad išvengtumėte papildomo riebalų kiekio.
- Patiekite su mėgstamu padažu, pavyzdžiui, česnakiniu, pomidorų ar avokadų kremu.