Mini tortilijos su mėsa, keptos keptuvėje😋

2025-04-07 Autorius oSkanu.lt

Mini tortilijos su mėsa, keptos keptuvėje😋
Mini tortilijos su mėsa, keptos keptuvėje, yra paprastas, greitas ir labai skanus patiekalas, puikiai tinkantis vakarienei, pietums ar net šventiniam stalui. Šis patiekalas ne tik maloniai nustebins šeimos narius, bet ir leis improvizuoti su ingredientais. Plonas tortilijos sluoksnis, įdarytas aromatingu mėsos įdaru, yra tobula harmonija tarp traškumo ir minkštumo. Be to, tai puikus būdas sunaudoti likučius iš šaldytuvo.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Vietoje maltos kiaulienos galite naudoti maltą jautieną, vištieną, kalakutieną ar net sojų faršą.
  • Grietinę galima pakeisti natūraliu jogurtu arba varške.
  • Svogūnus galite pakeisti porais, o žalumynus – petražolėmis, krapais ar kalendra.
  • Norint suteikti pikantiškumo, į faršą galima įberti smulkiai pjaustyto česnako, paprikos miltelių arba aitriųjų pipirų.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Jei tortilijos kraštai sunkiai limpa, juos galima patepti ne tik vandeniu, bet ir kiaušinio plakiniu.
  • Kepimo metu naudokite nelipnią keptuvę, kad išvengtumėte papildomo riebalų kiekio.
  • Patiekite su mėgstamu padažu, pavyzdžiui, česnakiniu, pomidorų ar avokadų kremu.

Ingredientai

    • Maltas kiaulienos faršas: 300 g
    • Svogūnai (smulkiai pjaustyti ir kepinti): 2 vnt.
    • Grietinė: 2 šaukštai
    • Švieži žalumynai (petražolės ar krapai): saujelė
    • Tortilijos (nedidelio dydžio): 8 vnt.
    • Vanduo: 2 šaukštai (tortilijų kraštams patepti)
    • Aliejus kepimui: 2 šaukštai 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Įdaras: Į dubenį sudedamas maltas faršas, įdedami prieskoniai pagal skonį (druska, pipirai, paprikos milteliai).
  2. 2. Pridedami kepinti svogūnai, grietinė ir smulkinti žalumynai. Viskas gerai išmaišoma, kad įdaras būtų vienalytis.
  3. 3. Tortilijų paruošimas: Ant kiekvienos tortilijos plonu sluoksniu paskleidžiamas paruoštas mėsos įdaras. Kraštai paliekami tušti, kad būtų galima lengvai užspausti.
  4. 4. Kraštų suklijavimas: Tortilijos krašteliai sudrėkinami vandeniu ir tvirtai suspaudžiami. Kad kraštai geriau laikytųsi, galima papildomai lengvai spausti šakute.
  5. 5. Kepimas: Keptuvėje įkaitinamas aliejus. Tortilijos dedamos į keptuvę ir kepamos ant nedidelės kaitros apie 3–4 minutes iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrunda.
  6. 6. Patiekimas: Iškeptos tortilijos dedamos ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų perteklinį aliejų.
  7. 7. Patiekiama šiltos, kartu su mėgstamu padažu ar šviežiomis daržovėmis.
Vištienos ir cukinijų kepsneliai
(8)
Enčilada su malta mėsa
(1)
Maltos mėsos zrazai su grybais
(1)