Šis autentiškas tarybinių čeburekų receptas yra tikras lobis, perduotas iš legendinio Kauno čeburekinių tinklo. Čeburekai - tai pusmėnulio formos kepiniai su mėsos įdaru, kurie tapo neatsiejama Lietuvos gatvės maisto kultūros dalimi. Šis patiekalas, atkeliavęs iš Rytų virtuvės, per dešimtmečius tapo tikru lietuvišku fenomenu, ypač populiariu Kaune. Receptas išsiskiria ypatinga tešlos tekstūra, kuri kepdama išsipučia ir suformuoja charakteringus burbuliukus.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje kiaulienos faršo galima naudoti jautienos, vištienos arba mišrų faršą.
- Actą galima pakeisti citrinų sultimis.
- Vegetą galima pakeisti įprastais prieskoniais - druska ir pipirais.
- Aliejų tešlai galima rinktis bet kokį - saulėgrąžų, rapsų ar alyvuogių.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Tešlą būtina labai plonai iškočioti - tai yra pagrindinis sėkmės raktas.
- Formuojant būtina gerai užspausti kraštus, kad kepant neišsiskirtų.
- Aliejaus temperatūra turi būti vidutinė - per karštas aliejus gali sudeginti išorę, o vidus liks žalias.
- Čeburekus kepkite nedidelėmis partijomis, kad išlaikytumėte optimalią aliejaus temperatūrą.