1. Iš pradžių keptuvėje pakepiname aliejuje labai smulkiai pjaustytą svogūną ir smulkiai sutarkuotas morkas, tada sudedame burokine tarka sutarkuotus obuolius ir smulkintą česnaką, patroškiname.
2. Į faršą sudedame atvėsintą keptuvės turinį, piene mirkytas batono riekeles (minkštimą be plutelės), manus, druską, pipirus, prieskonius, kiaušinius. Viską gerai išminkome.
3. Suformuojame kepaliuko formos kepsnį ir dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą, aptepame aliejumi, viršuje pirštu įspaudžiame 3 gilias duobutes (kad kepant nesutrūkinėtų). Iš pipirų padarome akytes ir burnytę, o iš lauro lapų ausytes.
4. Kepame 180 - 200 laipsių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, maždaug 1 valandą. Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos viršų aptepame padažu.
5. Pastebėjimas. Šis netikras zuikis gali būti patiektas kaip karštas patiekalas su bulvėmis ir daržovėmis ir kaip puikus šaltas užkandis su marinuotais ar raugintais agurkais arba su raugintais kopūstais.
6. Kiaušiniai „Musmirės“. Varškę sutriname su krienais, grietinėle, šviežiai spaustomis citrinų sultimis, druska ir pipirais.
7. Kad "musmirė" stovėtų, nupjauname truputėlį kiaušinio baltymo apačioje, viršutinę dalį taip pat truputėlį nupjauname.
8. Aštriu peiliu nupjauname pomidorų kepurėles, išimame minkštimą ir per specialų dekoravimo maišelį, su truputėlį nukirptu galu, papuošiame užtepėlės taškeliais.
9. Tada išspaudžiame užtepėlę ant kiaušinių viršaus ir uždedame pomidorų kepurėles.
Skanaus!
10. Rekomendacija: Daugiau netikrų zuikių receptų rasite: Netikri zuikiai.