Autorius apie receptą
Garfildo lazanija – tai klasikinė, sotumu ir skoniu turtinga lazanija, įkvėpta garsiojo katino meilės šiam patiekalui. Ši lazanija gaminama su sluoksniais sultingos maltos mėsos, pagardintos aromatingais prieskoniais ir konservuotais pomidorais, kurie suteikia patiekalui sodraus skonio ir lengvos rūgštelės. Sūrio padažas, tirpstantis kiekviename sluoksnyje, sukuria kreminį ir prabangų užbaigimą.
Kepama iki tobulumo, kai viršus pasidengia auksine, traškia sūrio plutele, ši lazanija yra tikras komforto maistas, puikiai tinkantis sočiai šeimos vakarienei.
Beje, pats svarbiausias momentas gaminant šią lazaniją namuose yra išlaukti kol ji tikrai pakankamai atvės bei sūrio padažas sutirštės, jog būtų galima pjaustyti ir lazanija išlaikytų savo formą. Bet prisipažinsiu, pas mus taip labai retai nutinka ir lazanija tiesiog pradingsta.
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos
- Malta mėsa: galite naudoti jautienos, kiaulienos, kalakutienos arba mišrią maltą mėsą. Vegetarams tinka paruošti su maltomis sojos pupelėmis, lęšiais arba grybais.
- Konservuoti pomidorai: jei neturite konservuotų pomidorų, galite naudoti šviežius pomidorus (maždaug 6-8 vidutinio dydžio), juos nulupti ir susmulkinti.
- Sūris: mocarelą galima pakeisti kietuoju sūriu, čederio sūriu arba jų mišiniu. Taip pat galima naudoti grana padano ar parmezano sūrį viršutiniam sluoksniui.
- Jautienos sultinys: galima pakeisti daržovių sultiniu arba tiesiog vandeniu su papildomais prieskoniais.
- Lazanijos lakštai: galima naudoti tradicinius, nereikalaujančius išankstinio virimo, arba šviežius lakštus. Ieškantys sveikesnių alternatyvų gali rinktis viso grūdo lazanijos lakštus.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Mėsos padažą rekomenduojama gaminti bent 20 minučių, kad susiformuotų turtingas skonis. Ilgesnis troškinimas (net iki 45 minučių) padažą padarys dar skonigesnį.
- Jei naudojate lazanijos lakštus, kuriuos reikia iš anksto išvirti, virkite juos minutę trumpiau nei nurodyta ant pakuotės, nes jie dar kepsis orkaitėje.
- Norėdami, kad lazanija būtų ypač sultinga, galite uždengti ją folija kepimo pradžioje, o paskutines 10-15 minučių kepti atidengę, kad viršus gražiai apskrustų.
- Lazaniją geriausia pjaustyti praėjus bent 30 minučių po iškepimo, kad ji būtų stabilesnė ir lengviau išlaikytų formą.
- Jei norite paruošti lazaniją iš anksto, galite ją sudėlioti, neuždėję viršutinio sluoksnio sūrio, ir laikyti šaldytuve iki 24 valandų. Prieš kepimą užberkite sūrį ir kepkite šiek tiek ilgiau, kadangi lazanija bus šalta.
Atsiliepimai
Irena
Atsakyti