Skaniausia čili sriuba su faršu ir pupelėmis

2025-03-13 Autorius oSkanu.lt

Skaniausia čili sriuba su faršu ir pupelėmis
Čili sriubą pas mus namuose visada gamino vyrai. Matyt dėl to visada galvojau, kad menas yra ją gaminti. Kelis kartus tiesiog stebėjau, paskui pradėjau klausinėti kokia tvarka ingredientai dedami ir galų gale nusprendžiau pati pamėginti. Gavosi puikiai!! Pabandykite ir Jūs. 

Šis tradicinis patiekalas puikiai tinka tiek kasdienei vakarienei, tiek savaitgalio pietums ar vakarėliui su draugais. Čili sriuba tobulai šildo šaltais žiemos vakarais, suteikia energijos ir džiugina skoniu. Ji išsaugos savo skonį net keletą dienų šaldytuve, tad galite gaminti didesnį kiekį ir mėgautis patiekalu ilgiau.  

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Vietoje jautienos faršo galite naudoti kiaulienos faršą, maltos mėsos mišinį arba vegetarišką pakaitalą iš sojų ar lęšių.
  • Raudonąsias pupeles galima pakeisti juodosiomis pupelėmis arba avinžirniais.
  • Jei neturite šviežių čili pipirų, drąsiai naudokite sausus čili miltelius arba aitriąją papriką.
  • Fermentinį sūrį galima pakeisti mocarela, kietuoju sūriu arba veganišku sūrio pakaitalu.
  • Pomidorų pastą galima pakeisti šviežių pomidorų tyre arba pomidorų padažu be priedų.


Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai

 
  • Čili sriuba tampa dar skanesnė kitą dieną, kai prieskoniai geriau įsigeria, todėl verta pagaminti didesnį kiekį.
  • Sriubos tirštumą reguliuokite pagal savo pageidavimus – jei norite skystesnės, įpilkite daugiau vandens ar daržovių sultinio.
  • Čili pipirų kiekį reguliuokite pagal savo skonį – pradedantiesiems rekomenduojama naudoti mažiau.
  • Prieš dedant pupeles, jas gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu, kad pašalintumėte konservantus ir sumažintumėte natrio kiekį.
  • Nepersistenkite su druska, nes konservuotuose produktuose jau yra nemažai natrio.

Ingredientai

    • jautienos faršas: 400 gramų
    • svogūnai: 2
    • česnakas: 4 skiltelių
    • raudonosios paprikos: 1
    • konservuotos raudonosios pupelės: 2 skardinės
    • konservuoti pomidorai be odelių savo sultyse: 2 skardinių
    • pomidorų pasta: 2 stiklinių
    • alyvuogių aliejus: šlakelio (kepimui)
    • druska
    • pipirai
    • džiovintas raudonėlis: 2 arbatinių šaukštelių
    • džiovintas bazilikas: 2 arbatinių šaukštelių
    • mėgiami prieskoniai maltai mėsai: 1-2 arbatinių šaukštelių (naudojau įvairių žolelių mišinį)
    • čili pipirai: 2 cm (galite dėti mažiau arba pakeisti 1-2 a. š. maltais čili prieskoniais, priklausomai nuo to, kaip aštriai mėgstate)
    • saldžiosios paprikos milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
    • džiovinti raudonėliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • tarkuotas fermentinis sūris: poros saujų (neprivaloma)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia jautienos faršą padruskiname, papiriname, apibarsome mėgstamais maltos mėsos prieskoniais arba džiovintomis prieskoninėmis žolelėlims.
  2. 2. Tuomet svogūnus supjaustome.
  3. 3. Česnakus sutriname (arba smulkiai sukapojame)
  4. 4. Truputį apkepiname keptuvėje su alyvuogių aliejumi.
  5. 5. Po to sudedame faršą, smulkiai supjaustytą čili pipirą (arba suberiame čili miltelius), susmulkintą papriką bei viską kartu kepiname maždaug 15 minučių.
  6. 6. Tada į puodą sudedame apkepintą faršą, supilame pomidorų pastą. Pomidorus patraiškome šaukštu, šakute arba tiesiog truputį pasmulkint bei sudedame į puodą ir dar patroškiname.
  7. 7. Paskui, priklausomai nuo to, kaip mėgstate šį troškinį, galima visą masę pertrinti trintuvu (blenderiu) arba palikti taip, kaip yra. Aš nesu didelė paprikų mėgėja, todėl visada sutrinu sriubą, kad man kuo mažiau jaustųsi raudonoji paprika. Tačiau trinti šią sriubą tikrai nėra būtina.
  8. 8. Pabaigoje sudedame nusausintas pupeles, įberiame saldžiosios paprikos bei kitų prieskoninių žolelių ir dar truputį paverdame.
  9. 9. Karštą sriubą supilstome į dubenelius ir, jei mėgstate/norisi, užbarstome ant viršaus sutarkuoto fermentinio sūrio.
  10. 10. Patiekiame su skrudinta balta česnakine duona, prancūziška duona su česnakiniu sviestu arba su paprastu, truputį apskrudintu batonu. Skanaujame!

Ana

Tikrai patiks aštraus maisto mylėtojams. Visi valgę, vienbalsiai nutarėme, kad tai yra pati sočiausia sriuba:)
Atsakyti

Receptų mylėtoja

Gaminome, labai patiko. Rezultatas gavosi nuostabus. Įsirašėm į savo mėgstamiausių sąrašiuką :)
Atsakyti

Vilius Tamošaitis

Tobulai pavyko, rašau patį aukščiausią įmanomą pažymį, nes tikrai labai skanu.
Atsakyti

Ruta

pirma karta dariau cili sriuba ir pasirinkau si recepta ir esu labai patenkinta nes sriuba isejo super!!!!!!
Atsakyti

Gintaras

Labai įdomi matavimo priemonė - 2 skardinės :) Trilitrinės ar 200 gramų ?
Atsakyti

Eimantas

Aš nesu labai didelis maisto myletojas ar gamintijas bet turiu ideja savo receptair noreciau isgirsti jusu atsiliepima apie sita recepta: puse pokelio ryziu, konservuotu pjaustytu pomidoru skarbonke, beef farso puse kg, 1 raudona paprika papjaustyta apkepta, 2 skilteles cesnako papjaustyta apkepta, svogunas papjaustyta apkepta, 3 lauro lapai, konservuotos raudonos pupeles 1 can, puse tarkuotos morkos.
Atsakyti

Ponas

Dariau pagal recepta ir gavosi visiska nesamone, neproporcingi kiekiai produktu. Visko per daug į tokį maza kieki farso.
Atsakyti

Vida

Gaminau, patiko, - greita, paprasta ir skanu.
Atsakyti

Vaida

Visada gaminu tik pagal šį receptą. Niekada nenusivylėm. Tobula🙂
Atsakyti

Diana

Jau miltelių geriau nenaudoti
Atsakyti
Perlinių kruopų sriuba su jautiena
(4)
Pikantiška žaliųjų lęšių sriuba
(2)
Gazpacho - šalta pomidorų sriuba
(8)
Trinta moliūgų ir obuolių sriuba
(1)