Orkaitėje kepti faršo "lizdeliai" su pievagrybių, pomidorų ir sūrio įdaru

2020-01-22 Autorius Rasos virtuvės užrašai

Orkaitėje kepti faršo "lizdeliai" su pievagrybių, pomidorų ir sūrio įdaru
Egzistuoja daugybė šio recepto variacijų. Šį kartą noriu su Jumis pasidalinti man labiausiai patinkančiais faršo lizdeliais su pievagrybiais, pomidorais ir sūriu. Tokius kotletus tikrai nėra sunku pagaminti savo šeimai. Šį kartą namie turėjau kiaulienos faršo, bet puikiai tinka ir jautienos arba abiejų mišinys. 

Ingredientai

    Pagrindui:
    • kiaulienos faršas: 700 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 2 skiltelių
    • druska
    • pipirai
    • balta duona: ~50-60 gramų (tinka ir batonas)
    • pienas: ~100 mililitrų (duonos mirkymui)
    Įdarui:
    • pievagrybiai: 300 gramų
    • svogūnai: 1
    • druska: pagal skonį
    • pomidorai: 1 didelio
    • šviežios petražolės: 1 saujos
    • fermentinis sūris: 180 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • grietinė:1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Nupjauname duonos pluteles ir susmulkiname minkštimą. Užpilame pienu ir palaikome maždaug 5 minutes.
  2. 2. Tuomet į smulkintuvą (blenderį) sudedame supjaustytą svogūną, česnako skiltelės, piene mirkytą duoną ir viską sublenderiuojame.
  3. 3. Tada į faršą sudedame sublenderiuotą masę, įmušame kiaušinį, įberiame druskos, pipirų ir viską gerai išminkome.
  4. 4. Faršą "išdaužome", kelis kartus smarkiai metame į dubenį.
  5. 5. Paruošiame įdarą: - Įkaitiname keptuvę, įpilame šlakelį aliejaus.
  6. keptuvė įkaitinta su aliejumi
  7. 6. Pakepiname susmulkintą svogūną su susmulkintais pievagrybiais, įberiame druskos, kepame maždaug 15 minučių.
  8. 7. Į dubenį sudedame sutarkuotą sūrį, grietinę, įmušame kiaušinį ir išmaišome.
  9. 8. Pomidorą supjaustome smulkiai kubeliais.
  10. pomidoras supjaustytas kubeliais
  11. 9. Petražoles susmulkiname.
  12. susmulkintos petražolės
  13. 10. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi.
  14. kepimo skarda su kepimo popieriumi
  15. 11. Paruoštą faršą padaliname į 8 lygias dalis, iš kiekvieno gabaliuko suformuojame kotletuką, sudedame į kepimo skardą ir padarome "lizdelius" (įspaudžiame duobutes ir padarome šonuose bortelius).
  16. 12. Į "lizdelių" vidų dedame įdarą: kepintus pievagrybius su svogūnais, susmulkintus pomidorus, petražoles ir ant viršaus uždedame sūrio masės.
  17. gaminami faršo lizdeliai
  18. 13. Šitaip paruošiame visus lizdelius.
  19. paruošti faršo lizdeliai su įdaru prieš kepimą
  20. 14. Faršo "lizdelius" kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį.
  21. 15. Patiekiame su bulvių koše ir lepinamės!
  22. iškepti ir patiekti faršo lizdeliai su pievagrybiais, pomidorais ir sūriu
Recepto autorius Rasos virtuvės užrašai

Rima

Ne pirmą kartą gaminu, skanu labai. Šį kartą, kiaulieną su šerniena maliausi, tinka visokia mėsytė. Ačiū už receptą.
Atsakyti
Orkaitėje kepti faršo "lizdeliai" su pievagrybių, pomidorų ir sūrio įdaru