Tikriausiai jau daugelis, labai puikiai žino, kad itin skanu šparagines pupeles pakepti ant sviesto su džiūvėsėliais. Bet, kad ir kaip būtų liūdna, net ir pats skaniausias patiekalas per ilgą laiką kiek pabosta ir tenka ieškoti vis naujų receptų. Tai va, šį kartą gaminsime troškinį su šparaginėmis pupelėmis ir mėsa (renkuosi faršą).
Ingredientai
šparaginės pupelės: 500 gramų
malta mėsa (faršas): 500 gramų
morkos: 2 vidutinio dydžio
pomidorai: 3
svogūnai: 1 didelės galvos
cukinijos: 0,5
pomidorų pasta: 2 valgomųjų šaukštų
sultinys: 1 stiklinės (200 mililitrų)
mėgstami prieskoniai (renkuosi maltus čili pipirus, maltus juodus pipirus, adžiką, petražoles ir panašius)
druska
Kepimui:
aliejus
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia šparagines pupeles apvirkite pasūdytame vandenyje, atvėsinkite ir supjaustykite į norimo ilgio gabaliukus.
2. Tada maltą mėsą (faršą) gerai apkepkite su šlakeliu aliejaus. Bebaigiant kepti užberkite druskos bei maltų juodųjų pipirų.
3. Susmulkintą svogūną pakepinkite atskiroje keptuvėje, morkas supjaustykite rutuliukais ir pakepinkite kartu su svogūnu.
4. Cukiniją supjaustykit pusmėnuliais ir suberkite į tą pačią keptuvę, kur kepa morkos. Viską pagardinkite druska.
5. Į puodą suverskite keptą faršą, šparagines pupeles ir keptas daržoves, įpilkite sultinį ir troškinkite ant mažos ugnies maždaug 10 minučių.
6. Tuomet įmeskite supjaustytus pomidorus, sukrėskite pomidorų pastą, pagardinkite prieskoniais (šiuo atveju jūsų skonio reikalas, aš pati naudojau čili miltelius, adžikos granules, petražoles) ir troškinkite dar apie 10 minučių. Nepamirštame pamaišyti!
7. Viskas, mūsų troškinys su šparaginėmis pupelėmis ir mėsa yra paruoštas. Labai skanu patiekti su orkaitėje keptų bulvių skiltelėmis arba šviesios duonos skrebučiu. Skanaus!
8. Rekomendacija: Daugiau troškinių su mėsa receptų rasite: Troškiniai su mėsa.