Svogūnų skonio bulvių apkepas su mėsa ir šviežiai raugintais agurkėliais

2024-12-14 Autorius justina.paliusyte

Svogūnų skonio bulvių apkepas su mėsa ir šviežiai raugintais agurkėliais
Šis patiekalas – tipraus svogūnų skonio bulvių apkepas su mėsa ir šviežiai raugintais agurkėliais – yra tikras komforto maisto šedevras, puikiai tinkantis tiek šeimos vakarienei, tiek savaitgalio pietums. Bulvių apkepas yra sotus, kvapnus, ir universalus patiekalas, kuris patiks tiek suaugusiems, tiek vaikams. Sluoksniuoti bulvių griežinėliai, kvapni mėsa su daržovėmis ir burnoje tirpstantis sūris sukuria skonio harmoniją, kurią papildo šviežiai raugintų agurkėlių rūgštelė.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Malta mėsa: vietoje maltos kiaulienos ar jautienos galite naudoti kalakutieną, vištieną ar net maltą sojos masę veganiškam variantui.
  • Svogūnai: raudonieji svogūnai suteiks salstelėjusio skonio, o porai suteiks švelnesnį aromatą.
  • Bulvės: norint sumažinti angliavandenių kiekį, bulves galima pakeisti saldžiosiomis bulvėmis arba cukinijomis.
  • Tarkuotas sūris: naudokite mėgstamą sūrį – mozzarella, čederį ar net veganišką alternatyvą.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Norėdami užtikrinti, kad bulvės būtų minkštos, prieš kepant jas galima trumpai pavirti (5–7 minutes).
  • Kepimo pabaigoje naudokite orkaitės vėjelio funkciją, kad apkepo viršus gražiai apskrustų ir būtų traškus.
  • Rekomenduojama naudoti šviežias prieskonines žoleles, kurios suteiks patiekalui daugiau skonio ir aromato.

Kalorijos

  • Bendras kalorijų kiekis – apie 2400 kcal. 
  • Vienoje porcijoje (6 porcijos) yra apie 400 kcal. 

Ingredientai

    • Malta mėsa: 250 g
    • Bulvės: 10 vidutinio dydžio
    • Morka: 1 vnt.
    • Svogūnas: 1 vnt.
    • Česnakas: 2 skiltelės
    • Svogūnų čiatnis: pusė stiklainio (apie 100 g)
    • Prieskoninės žolelės (krapai, petražolės, svogūnų laiškai): pagal skonį
    • Įvairūs prieskoniai (druska, pipirai, prieskoniai mėsai ir bulvėms): pagal skonį
    • Tarkuotas sūris: 100 g
    • Augalinis aliejus: 1 valgomasis šaukštas 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Mėsos paruošimas: Malta mėsa pagardinama prieskoniais (druska, pipirais, mėgstamais prieskoniais mėsai) ir paliekama pastovėti 10–15 minučių, kad prieskoniai įsigertų.
  2. 2. Daržovių paruošimas: Svogūnas smulkiai supjaustomas, česnakas ir morka sutarkuojami. Žolelės susmulkinamos.
  3. 3. Mėsa ir daržovės: Keptuvėje ant šlakelio aliejaus apkepama malta mėsa. Kai mėsa pradeda ruduoti, į ją suberiamos paruoštos daržovės. Kepama, kol daržovės suminkštėja.
  4. 4. Į keptuvę įmaišomas svogūnų čiatnis ir viskas pašildoma.
  5. 5. Bulvių paruošimas: Bulvės nuplaunamos, nulupamos ir supjaustomos plonais griežinėliais. Jos perplaunamos šaltu vandeniu ir nusausinamos popieriniu rankšluosčiu.
  6. 6. Apkepo sluoksniavimas: Į kepimo skardą dedamas pirmas sluoksnis bulvių, ant jų tolygiai paskirstoma paruošta mėsos masė.
  7. 7. Ant mėsos beriama dalis tarkuoto sūrio. Tada uždedamas antras sluoksnis bulvių ir vėl apibarstoma prieskoniais.
  8. 8. Kepimas: Skarda uždengiama folija ir dedama į 175 °C įkaitintą orkaitę. Kepama apie 30 minučių, kol bulvės suminkštėja. Po to folija nuimama, apkepas apibarstomas likusiu sūriu ir kepamas dar 10–15 minučių, įjungus vėjelio funkciją, kol apkepo viršus apskrus.
  9. 9. Patiekimas: Karštas apkepas tiekiamas su šviežiai raugintais agurkėliais ir, jei pageidaujama, papildomai apibarstomas šviežiomis žolelėmis.
  10. 10. Santrauka: Tipraus svogūnų skonio bulvių apkepas su mėsa ir šviežiai raugintais agurkėliais – tai gardus ir sotus patiekalas, tinkantis tiek kasdienai, tiek ypatingoms progoms. Jis yra universalus, nes lengvai pritaikomas pagal turimus ingredientus ar mitybos įpročius. Šis receptas – paprastas, tačiau rezultatas džiugina skonio ir aromato harmonija. Viena porcija turi apie 400 kcal, todėl tai puikus pasirinkimas subalansuotam maistui.
Svogūnų skonio bulvių apkepas su mėsa ir šviežiai raugintais agurkėliais
Svogūnų skonio bulvių apkepas su mėsa ir šviežiai raugintais agurkėliais
Svogūnų skonio bulvių apkepas su mėsa ir šviežiai raugintais agurkėliais
Svogūnų skonio bulvių apkepas su mėsa ir šviežiai raugintais agurkėliais
Receptų autorė justina.paliusyte

Atsakinėjama į Komentarą

Orkaitėje keptos bulvės su avinžirnių įdaru
(1)
Virtu bulvių cepelinai su manais (su mėsa)
(1)